İki sarhoş beni kovamaz

Başbakan Yardımcısı Türkeş, kendisini eleştiren MHP'lilere tepki gösterdi: Bana laf edenler 2 sarhoş, 3-5 çakal . Kimse beni partimden atamaz. Ey bre gafiller devlet düşmanları cirit atarken namlularını bana yönetmeniz hangi terbiyeye sığar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2015 Güncelleme 05 Eylül 2015, 01:46
İki sarhoş beni kovamaz

İÇİNDEKİLER

Milliyetçi hareketin efsane lideri Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş 'Milli Görev'i kabul etti. Geçici hükümette MHP'den Başbakan Yardımcısı olan Tuğrul Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'AK parti ile HDPyi yan yana getirme' kurnazlığına engel oldu. İşte o andan itibaren Bahçeli ve tayfası, 'Milli Görev'i kabul eden Türkeş'e iftira kampanyası başlattı. Türkeş de dün, Başbakan Davutoğlu'ndan gelen bakanlık teklifini neden kabul ettiğini anlattı. İşte açıklamaları:

ŞEHİTLERİMİZİN kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçimin yenilenmesinin kararının ardından Sayın Davutoğlu'na seçim hükümet kurma görevi vermiştir. Sayın Davutoğlu bakanlık teklifinde bulunmuştur. Her fırsatta dile getirdiğim ve parti olarak getirdiğimiz önce ülkem, milletim sonra partim dedim. Anayasal bir yükümlülük gereği böyle bir görevi üstlendiğimi kendilerine ilettim.
Devletin menfaatleri her şeyin üzerindedir.

BÖLÜCÜ terörün azdığı bu dönemde ülkenin güvenliği en hayati önceliğimizdir. Böyle kritik bir dönemde görev üstlendiğim için çok önemsediğimi vurgulamak istiyorum. Görevi üstlendikten sonra KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'yı arayarak ziyaret arzumu bildirdim.

MAKAMLARI çıkar ve imtiyaz olarak değerlendiren kişilerin eleştirileri ilgi alanım değildir. Siyaset sistemi kilitleme alanı değil. Burası çözüm üretme alanıdır.
Benim yaklaşımım hep böyleydi. Bu ilkeler ışığında herkes şunu bilsin; Benim Başbakan Yardımcısı olmam nedeniyle benim partim MHP de iktidar olmuştur. Bunu kim görmezden gelmiştir, tabii ki görmek istemeyen...Şahsıma insafsızca eleştiriler o yüzden yapılıyor. Ben partimi iktidar yaptım. Beni ondan partimden atmaya çalışıyor.

BANA saldıranlara bir bakayım dedim. İki sarhoş ile üç beş tane çakaldan ibaretler. Bunlara cevap vermeyi doğru bulmuyorum. Ülkücü camiaya ve Devlet Bey'e sesleniyorum. Ben MHP mensubuyum, kimse beni partimden atamaz ben partimi iktidar yaptım.
İlla atılacaksam ilgili şahsiyetler değil, ülkücü camia karar verir Devlet Bey'e sesleniyorum, kurulu toplasın.
Yanaşmalar, devşirmeler, bu davaya emek vermeyenler, sözde ocakcılar beni yargılayamazlar. Benim aleyhimde laf etmeye kalkan sarhoş ve çakallardan bahsediyorum.Gazetelere bakarsanız kim olduklarını görürsünüz...

BENİ oradaki sarhoşlar ve çakallar partiden atacaklarını söylüyorlar. Sen kimin partisinden kimi atıyorsun. Buna tabanın karar vermesi gerekir diyorum. Olağanüstü kongre diyorum...

YARGI YOLUM AÇIKTIR
Yargı yolum açıktır, önce karar verip sonra atamazlar. Partiden ihracıma kesin gözüyle nasıl bakılır, yargı yolum açıktır. 7 Haziran'dan beri MHP istişareye kapandı. AK Parti'den bana bir davet veya talep olmadığı gibi ben de her defasında belirttiğim gibi MHP mensubu olduğumu belirtmek istiyorum. Türkeş oyları böler mi diye konuşma yapılıyor. Ben MHP'deyim. MHP'nin oyu bölünecek ise "Tuğrul'u MHP'den atalım diyenlere" sormanız gerekir.

DİSİPLİN KURULU KARAR VERECEK
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Tuğrul Türkeş'in açıklamalarına cevap verdi. Büyükataman, "MHP olarak bu açıklamaları önemsemiyoruz. Tuğrul Bey'le ilgili gerekli adımlar Disiplin Kurulu'nda atılacak. Ona cevap vermenin gereksiz olduğunu düşünüyorum" dedi.

BAHÇELİ'DEN SERÇELİ CEVAP
MHP lideri Devlet Bahçeli, İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Türkeş'in gidişi MHP'ye oy kaybettirir mi sorusuna, "Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder? Bilmem anlatabildim mi?" dedi. Türkeş'in adaylığı ile ilgili de, "O konu gündemimizden düşmüştür" diye cevap verdi.