Özkes krizi

30 Ağustos resepsiyonuna katılan bağımsız vekil İhsan Özkes, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne övgüler yağdırdı. Eski partisi CHP fena karıştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2015 Güncelleme 01 Eylül 2015, 01:30
Özkes krizi

İÇİNDEKİLER

Bağımsız İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 30 Ağustos resepsiyonuna katıldı. Daha sonra yaptığı açıklamalar ise CHP'yi derinden sarstı! Özkes, Twitter'da, "Hz. Muhammed bugün yaşıyor olsa Külliye'ye girer mi, bu akşam orada hissetim ki kesinlikle girerdi, çünkü orada sünnetten emareler çok" diye yazdı. Ardından da şu açıklamaları yaptı:

'ALLAH AKIL VERSİN'

"Sayın Cumhurbaşkanımız'ın verdiği resepsiyona katıldım diye bana hücum edenleri Allah ıslah eylesin... Orada 30 Ağustos'ta şehit olanlar ve tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Keşke bana saldıranlar da orada olsaydılar. Bu arada mescitte namaz kılmak da nasip oldu, bana saldıranlara da inşallah nasip olur. Sanki bir ayıp işlemişim, bir günah işlemişim gibi saldıranlara Allah akıl fikir versin. Meraklılar için söyleyeyim, Atatürk de bugün yaşıyor olsa bu akşam mutlaka orada olurdu. Eğer barlara, meyhanelere gitseydim beni överlerdi. Külliye'ye gittim diye bana saldırıyorlar. CHP'de iken söylediklerimi bırakın, söz konusu vatansa gerisi teferruattır..."

AİLE VURGUSU
İşte Özkes'in bu sözleriyle, CHP yine birbirine girdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, eski vekiline cevap verdi: "Özkes bizdeyken benim gibi düşünüyordu. Ne değişti! Ben kul hakkının ne kadar değerli olduğuna inanan birisiyim. Bana annem babam bunu böyle öğretti. Ben inançlı bir insanım. İnancımı hiçbir zaman siyasete malzeme etmedim. Edilmemesi gerektiğini düşünüyorum..."