Külliye'de bir ilk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de 30 Ağustos resepsiyonunda konuştu. Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan resepsiyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurtiçi ve yurtdışındaki Türk birliklerinin komutanlarıyla görüntülü konuşma gerçekleştirdi.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 30 Ağustos 2015, 21:46
Külliye’de bir ilk

İÇİNDEKİLER

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 1800 kişinin davetli olduğu 30 Ağustos resepsiyonunda bir ilk yaşandı.

RESEPSİYON KUR'AN'I KERİM TİLAVETİ İLE BAŞLADI
Gelen şehit haberleri nedeniyle eğlence ve konserlerin Başbakanlık genelgesiyle yasaklanmasıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki resepsiyonun programı da değişti. Müzik dinletisinin olmadığı respsiyon Kur'an Tilavetiyle başladı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonumuza iştirakiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerin şahsınızda milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramınızı tebrik ediyorum. Milli bayramların, milletlerin tarihi serüvenleri için de önemli yerleri vardır. 30 Ağustos Zafer Bayramı, 1922 yılında Büyük Taaruz'u başarıyla sonuçlandırdığımız bir gün olması ötesinde anlamlara sahiptir. Milletimzin o tarihten geriye doğru giden yaklaşık bir asırlık döneminde tüm yaşanan hayal kırıklıkları ilk defa Çanakkale ile bir ümide yeni bir yürek çarpıntısına yol açmıştır. 30 Ağustos bu ümidi kesin ve tartışmasız bir zafere dönüştüğü Ardından kurulacak genç cumhuriyetin kapılarının aralandığı tarihtir. İhtiyacımız olan en önemli şey, birlik ve beraberliktir.



KOMUTANLAR VE ASKERLER İLE TELEFON BAĞLANTISI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Kosova ve Bosna Hersek Türk Temsil Heyet Başkanlığı ile telefon bağlantısı gerçekleştirdi. Erdoğan ardından Hint Okyanusu'nda seyir halindeki TCG-Gemlik fıkrateynine bağlanarak son durum hakkında bildi aldı. Daha sonra Şanlıurfa Akçakale'deki Hudut Karakolu'nda nöbet tutan Rizeli Er Harun Yazıcı ile görüntülü telefon bağlantısı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hemşehrisiyle sohbeti renkli anlar yaşattı.

Ardından Konya'daki Ana Jet Üssü'ne bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Silahlı Kuvvetler mensuplarının tek tek 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.