MHP'ye sert eleştiri: Bu mu ülkeyi sevmek

AK Parti Milletvekili Bülent Turan, Tuğrul Türkeş'in bakanlık teklifini kabul etmesi ve ardından MHP'nin buna gösterdiği tavrı yorumladı.

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 28 Ağustos 2015, 19:49
MHP’ye sert eleştiri: Bu mu ülkeyi sevmek

İÇİNDEKİLER

Turan şu açıklamayı yaptı:

"Maalesef ülkemizin en köklü partilerinin ülkenin geleceği için sorumluluk almaktan kaçındığı bir dönem yaşıyoruz. Milletimizi temsil eden CHP, MHP ve liderleri ülkeyi seçime götürecek Hükümette bile yer almaktan aciz. Bu mu ülkesini sevmek, bu mu milliyetçilik! MHP lideri daha 7 Haziran Akşamı erken seçimi işaret ederken geldiğimiz noktada seçim Hükümetine üye vermeyeceğini belirtiyor. Bunun bir anayasal görev olduğunu bilen sorumluluk alan milletvekilini de ihraç istemiyle disipline sevk ediyor.

Muhalefet partileri kendi çıkarlarını ülke çıkarlarının önüne koyuyorlar. Bugün karşı karşıya Kaldığımız "istemezük zihniyeti" ülkeye zarar veriyor.
Türkeş göstermiş olduğu devlet adamlığı refleksiyle Başbakanımızın teklifini kabul etmiş, örnek davranış sergilemiştir. Sorumlu siyaset ülkeyi en zor Gününde Güvenli limana ulaştırmayı gerektirir. Partisi tarafından istifaya davet edilmesi ve hakkında ihraç talep edilmesi kendi parti içi meseleleridir. Türkeş'in tavrı şunu göstermesi açısından Önemlidir. Türkeş'in de temsil ettiği milliyetçi akıl devlet için gerektiğinde sorumluluk almayı kendine görev bilir. Zira milletine, devletine hizmet etmek liderine hoş Görünmek isteyen bazı şovmenlerin bakanlık teklifini reddedip kendi partisinden istifa etmesinden çok daha kıymetlidir.

Kaldı ki MHP Turkeş'i ihraç ederse HDPden daha az sayıda milletvekili ile protokolde de HDP'den sonra gelecek. MHP'yi bu hale düşürenlere en güzel cevabı kendi parti tabanı verecektir."