Türkeş, 'MİLLİ' görevi kabul etti

'Çatı kardeşleri' Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, ülkeyi kaosa itmek için çabaladı. Geçici hükümetten de kaçtılar... Ancak MHP'li Türkeş, hükümette yer alacağını açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2015 Güncelleme 27 Ağustos 2015, 02:05
Türkeş, ’MİLLİ’ görevi kabul etti

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim hükümetinde görev almasını istediği muhalefet partilerinden 11 milletvekiline, dün bakanlık teklifini özel kuryeyle gönderdi.
CHP: Deniz Baykal, Erdoğan Toprak, Ayşe Bilgehan Toker, İlhan Kesici, Tekin Bingöl.
MHP: Kenan Tanrıkulu, Tuğrul Türkeş, Meral Akşener...
HDP: Levent Tüzel, Müslüm Doğan, Ali Haydar Konca...
MHP ve CHP'li milletvekilleri Davutoğlu'nun teklifine "hayır" kararlarını açıklarken siyasette taşların yerinden oynamasına neden olan, MHP'de deprem etkisi yaratan 'MİLLİ' bir gelişme yaşandı. Ülkücü hareketin efsanevi lideri Alparslan Türkeş'in oğlu, MHP Genel Başkan yardımcısı Tuğrul Türkeş, Davutoğlu'nun teklifini kabul etti. Türkeş, yakınlarına, "Bu görevden kaçılmaz" dedi. Böylece MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "AK Parti ile HDP'yi aynı kabinede 1 Kasım seçimlerine götürelim" stratejisi çöktü. İşte bazı tepkiler:

Mevlüt Karakaya (MHP): Sayın türkeş, artık gereğini yapar.

Edip Semih Yalçın (MHP): İstifa etmeli... MHP'li Tanrıkulu'nun daveti reddedip aynı zamanda MHP'deki görevinden istifa etmesi MHP Genel merkezi'nde şaşkınlık yaratan ikinci olay oldu. Bu arada MHP, Türkeş'i kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevketti.