Saadet'ten seçim ittifakı sinyali

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aydın, "Uzattığımız el, tuttuğumuz el, bu ülkenin meselelerini, sorunlarını çözecek görünüyorsa o eli havada bırakmayız ama bu el AK Parti elidir, bu el CHP elidir, bu el MHP elidir fark etmez" dedi.

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 27 Ağustos 2015, 14:49
Saadet’ten seçim ittifakı sinyali

İÇİNDEKİLER

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, seçim ittifaklarına sıcak baktıklarını dile getirerek, "Uzattığımız el, tuttuğumuz el, bu ülkenin meselelerini, sorunlarını çözecek görünüyorsa o eli havada bırakmayız ama bu el AK Parti elidir, bu el CHP elidir, bu el MHP elidir fark etmez" dedi.

Genel seçimler için hazırlıklara 30 Ağustos'ta başlayacaklarını aktaran Aydın, sokak sokak, kapı kapı gezerek seçmenlere çözüm önerilerini anlatacaklarını ifade etti.

Aydın, basın toplantısında soruları da yanıtladı.

"Seçimde ittifak yapacak mısınız?" şeklindeki soruyla sıklıkla karşılaştıklarını belirten Aydın, ülkenin ve milletin menfaatine olacak ittifaklardan hiçbir seçim döneminde kaçınmadıklarını dile getirerek, "İttifaklar ve koalisyonlar en güzel şeylerdir. Oturup anlaşamamak kötüdür. Beraber oturup yol alamama iradesini ortaya koyanlar aslında ülkenin temel meselelerini de çözemezler. Koalisyon kurma becerisi gösteremeyenler ülkenin sorunlarını da çözemezler" dedi.

Tüm siyasi partilerle ülke ve millet menfaatine seçim ittifakı yapabileceklerini aktaran Aydın, ancak tek başına seçime girecekmiş gibi hazırlıklara başlayacaklarını ifade etti.

"AK PARTİ'DEN TEKLİF VAR MI?"
Partilerine AK Parti'den bir teklif gelip gelmediği sorulan Aydın, "Bendenizin bildiği bir şey yok ancak birtakım çevrelerde bu konu sıklıkla dile getiriliyor. Yaşayacağız ve göreceğiz. Hiçbir şey gizli kalmaz, er ya da geç duyulur ve bilinir. Bildiğimiz somut bir adım yok ama olursa da şu ya da bu siyasi partiyle bir görüşme bu zaten duyulacaktır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin meseleleri olduğuna işaret eden Aydın, "Biz geçmişe bakmayız, ana bakarız, bugüne bakarız. Attığımız adım, uzattığımız el, tuttuğumuz el bu ülkenin meselelerini, sorunlarını çözecek görünüyorsa o eli havada bırakmayız ama bu el AK Parti elidir, bu el CHP elidir, bu el MHP elidir fark etmez. Yeter ki ülkemiz bugün bizim gördüğümüz, milletimizin de hissettiği, içinde bulunulan bu cendereden çıksın, çıkarılsın. Biz çözümleyiciyiz, tıkayıcı değil" dedi.