"Hiçbir prangaya izin vermeyeceğiz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda partililere hitap etti. Davutoğlu "Bizler yasakları, prangaları kıra kıra geldik. Bundan sonra da hiçbir yasağa, hiçbir vesayete, hiçbir prangaya izin vermeyeceğiz" dedi.

Giriş Tarihi 30 Haziran 2015, 00:00 Güncelleme 30 Haziran 2015, 13:27
Hiçbir prangaya izin vermeyeceğiz

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda partililere hitap etti.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Bütün milletvekillerimizi seçimde gösterdikleri gayret, milletimizden aldıkları temsil emaneti dolayısıyla tebrik ediyorum.

Yüce milletimizi de çok çetin şartları altında yüksek bir katılımla gerçekleştirdiği demokratik seçimden dolayı tebrik ediyorum.

PARMAK KALDIRMA MAKİNESİ DEĞİLSİNİZ

21. dönem milletvekillerine kurucu genel başkanımız onlara şunu söyledi "Siz parmak kaldırma makinesi değilsiniz. Milletin temsilcisiniz." Ben de aynı sözleri tekrarlıyorum: "Hiçbir vekilimiz parmak kaldırma makinesi değildir."

AK Parti'nin sicili hep temiz olmuştur, hep temiz olacaktır.

3 Kasım 2002 Türkiye için bir dönüm noktasıydı. Muhtar bile olamaz dedikleri kurucu genel başkanımız Mart 2003'te bu kürsüden Başbakan olarak seslendi.

Avrupa Birliği sürecini doğru bir istikamette yürüttük. Biz her zaman gereğini yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.

Hiçbir vesayete izin vermeyeceğiz.

Kapatılma davası açıldıktan sonra memleketinin hiçbir meselesini ertelemedik.

Ülkemizin çıkarı neyi gerektiriyorsa hemen yaparız. Erdemli davranış öfkeyi değil muhabbeti egemen kılar. Etrafımızda bir ateş çemberi var. Ülkemizi gül bahçesi gibi tutmaya kararlıyız.

"HİÇBİR PRANGAYA İZİN VERMEYECEĞİZ"
Biz yasakları kıra kıra geldik. Bundan sonra da prangaları, yasakları, vesayetleri kıra kıra yola devam edeceğiz.

BM mülteci komiseri geldi. Dedi ki "Bu yıl mülteciler gününü Türkiye'de kutlamaya geldim"

Dünyada en çok mülteci barındıran ülke Türkiye'dir. Bu insani çizgimizi sürdüreceğiz. Türkiye'yi terörle anmak için uğraşanlar bir de bu çatıda olacaklar. AK Parti'nin iktidar olduğu hiçbir dakikada terörle işbirliği olmamıştır ve olmayacaktır.

Millet amirdir biz memuruz. Biz milletin dediğini yapmak için buradayız.

BU ZİHNİYETTEN KURTULSUN ÖYLE GELSİN
Ama diğer partilere bakalım. Eleştirmek kastıyla söylemiyorum. Milletimizi şahit kılmak için söylüyorum. CHP, günlerdir başka partilerin ne yapması gerektiğini incelemekle meşgul. Kendilerinin yüzde 25 aldığı gerçeğini unutup, yüzde 41'in hiçe sayıldığı bir koalisyon nasıl oluştururuz ile meşgul. Yüzde 60'lık bir blok açıklaması…

Blok ne demek? Yüzde 60'lık blok demek, karşıda da yüzde 40'lık blok var demek kutuplaştırıcı dilin en ağırı değil mi? Çünkü onların meselesi AK Parti ile ilgili. Bütün formülleri Kılıçdaroğlu ortaya koyuyor kendince. Yüzde 60 nereden çıkıyor? Parlamento dışındaki partilerin oylarını da oraya koyuyor, bizden de yüzde biri kendi tarafına alıyor. Bunlarla blok yapıyor. Gelin buradan Kılıçdaroğlu'na, bu kutuplaştırıcı dili zihninden gönlünden çıkarsın da ondan sonra bizimle konuşsun, ya da biz geldiğimizde ona göre bizimle konuşsun. Biz Mevlana'nın felsefesiyle gel diyerek yola çıktık.

RETÇİ BİR TAVIR
MHP. Daha ilk geceden tam bir öfkeyle, bütün diğer partilere yönelik bir dil. Arkasından o günden bugüne retçi bir tavır. Siyaset ret etme sanatı değildir. En doğru kabulü, milletin kabulüne dönüştürme sanatıdır. Yeni tabloyu okumadığınız her dönemde yaptığınız her hata ile bir sonraki siyasi döneminizi daraltırsınız. İşte koalisyon görüşmeleri öncesinde, MHP ile bir değerlendirme yaparak, muhasebeci bir tutum, ülke geleceğiyle ilgili kritik ortamda, gelecekle ilgili atılması gereken adımları ele alacak bir tutum benimsemesini tavsiye ediyoruz.

TERÖRE AÇIK TAVIR SERGİLEMEK ZORUNDA
HDP. Baktığınızda seçim kampanyasında dillerinden, Batı'da barış, Doğu'da şiddet söylemi çıktı. Şimdi işte sınama vaktidir. Bu ülkenin siyasetinde yer edineceklerse, önce her türlü teröre açık tavır sergilemek zorunda. HDP'den beklediğimiz, milletin beklediği barış sözcüklerine kanarak onlara oy verenlerin beklediği öncelikli tutum, PKK terörüne karşı nerede durdukları tutumudur. Ama milleti bir kez aldatırsınız, iki kez belki aldatabilirsiniz ama daima aldatamaz. Ya şiddet ya demokrasi, ya terör ya barış. İkisi bir arada olmaz..

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ
Bizim bir Meclis Başkanı adayımız var, son turun son saniyesine kadar sadece onu destekleyeceğiz. Erdemli davranış herhangi dava arkadaşını pazarlık meselesi yapmayı ahlaksızlık olarak görür. Biz Sayın İsmet Yılmaz'ı herhangi bir aşamada pazarlık yapmak için aday göstermedik

Nasıl Meclis Başkanlığı koalisyon ile irtibatlı değilse, Cumhurbaşkanlığı makamı da Cumhurbaşkanımız da koalisyon müzakerelerinin parçası değildir, olmayacaktır.

YUNANİSTAN'IN DURUMU
Yanı başımızda Yunanistan'ın başına gelenler ortadadır. Hiçbir komşumuzun zayıflık içinde olmasını istemeyiz. Biz Yunanistan'ın güçlü olmasını isteriz. Yunanistan'ın ekonomik krizi aşması için elimizden geleni yaparız. Turizm, liman ticareti gelecek her teklife açığız.

SINIRDAKİ OLAYLAR
Türkiye kendi sınırlarını koruyacak askeri kapasiteye sahiptir.

Bizim adımızı hiçbir terör örgütü ile yan yana yazılamaz ve yazılmayacak. Biz her türlü terör örgütüne karşıyız.

Komşu Suriye halkından yardım isteyen herkese gereken yardımı yaparız. Kobani'den gelen 197 bin kişiye etnik kimlik sormadık.

Ne oldu bittiye izin veririz ne de Türkiye'yi maceraya sürükleriz. Her türlü senaryoya hazırız.