Üst koalisyon!

Seçim mitingleri için meydana çıkan Başbakan Ahmet Davutoğlu, çok önemli açıklamalar yaptı: Üst aklın koalisyon harmanından saman çıkar, başağın içi boş. Her seçimin algı operasyonu var. Bu seçimin operasyonu HDP!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2015 Güncelleme 27 Nisan 2015, 01:52
Üst koalisyon!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçimler için düğmeye bastı. Meydanlara çıktı. Büyük ilgi gören Başbakan, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. "Koaslisyon ihtimal dışı" diyen Davutoğlu, şunları söyledi: "Koalisyon diye bir şey Türkiye'de söz konusu değil. Bu üst akıl bakıyor, CHP, MHP, HDP tek başına olamaz. O zaman bunlardan bir harman yapayım. Ancak üst aklın koalisyon harmanından saman çıkar. Başağın içi boş. Kesinlikle birinci parti oluruz. Birinci parti olamazsak emaneti de tevdi ederim. Ama güçlü iktidar olacağımızdan hiçbir tereddüdüm yok. Her seçimde bir imaj, bir algı operasyonu yapıldı. 2002'de AK Parti'ye gidecek tepki oylarını Genç Parti alsın istendi. 2007'de Erkan Mumcu'lar, Mehmet Ağar'lar vs. bir başka operasyon çekildi. 2011 öncesi Kılıçdaroğlu'nun kendisi bir algı operasyonuydu. Şimdi HDP. Bunlar aynı merkezler. Şimdi paralelcilerle HDP arasında temas var.

KILIÇDAROĞLU DEMİREL'İ GEÇTİ
Bizim icraatları almışlar, vaat etmişler. Ne oldu? Milletçe alkışlıyorlardı, nereye gitti o alkış? "Dünya bizi alkışlıyor, CHP yeni fark etmiş" dedim. Kılıçdaroğlu'nun popülizmi Süleyman Demirel'i, Tansu Çiller'i geçti. Diyanet'in kapatılmasının Türkiye'de karşılığının olması mümkün değil. Paralel Yapı örneğinde de gördüğümüz gibi, dini hayatın kontrolsüz olması durumunda, bir tane değil 20 Diyanet çıkıverir. Aleviler'in taleplerini ayrıca ele alırız. Ama Aleviler'in taleplerinin ele alınması, toplumun genelinde yüzyıla yakın bir tecrübe olan bütün bu kurumların tasfiyesi anlamına gelmez.

Okan MÜDERRİSOĞLU