Erzurum'dan dev start

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim startını Erzurum'dan verdi Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, 'Erzurumlu bize oy vermez' demiş evet nihayet anlamış Erzurum'lu sana oy vermez" dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Nisan 2015 Güncelleme 26 Nisan 2015, 00:00
Erzurum’dan dev start

İÇİNDEKİLER

43 günlük miting programına Erzurum'da start veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "7 Haziran'da destan yazmaya, altıda altı yapmaya var mısın? En az yüzde 75 demeye var mısın Erzurum? Ne güzel tercih etmişiz, Bismillah'ı Erzurum'da yaparak ne güzel etmişiz" dedi. Davutoğlu'nun mitinginden bazı bölümler şöyle:

Yar şehri, Kar şehri Erzurum'a selam olsun. Memleketimizin kale şehri Erzurum'a selam olsun. Tüm şehrimize ve ilçelerimize, Erzurum'un her bir köşesine selam olsun. Erzurum'dan 81 ilimize, Balkanlara, Ortaasya'ya Ortadoğu'ya selam olsun...

Bugün özel bir günde Erzurum'dayız. Sizinle hasbihal etmeye geldik. Önce Bismillah diyoruz. Miting için ilk adımı Erzurum'da attık.

Mahşeri kalabalıkla bizleri karşıladınız. Erzurum'a teşekkür ediyoruz. Bismillah ile hayırlar feth olsun şerler def olsun diyoruz.

Bir gece yarısı trenlere bindirilip Sibirya'ya sürülenlerin hesabını versin. Srebrenitsa katliamının hesabını versinler. Biz tarihimizle yüzleşiriz, arşivlerimizi açarız. Baş veririz, baş eğmeyiz.

Papa, önce Endülüs'te katledilen Müslümanların, Yahudilerin hesabını versin.

Ağrı'da çeteler dağdan inip vatandaşımıza baskı yaptı. Vatan bütündür bölünemez diyen Erzurum Kongresi'ne sahip çıkmaya var mısınız? Kılıçdaroğlu'na sayı saymayı, MHP'ye milliyetçiliği, HDP'ye de barış ve demokrasiyi öğreteceğiz. Erzurum'da 6'da 6 yapmaya var mısın, Erzurum.