"Bu seçim şer güçlerin sonu olacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, 7 Haziran seçimlerine işaret ederek, "Bu seçim, eski Türkiye için elinden geleni yapan, ittifak kuran şer güçlerin sonu olacak" dedi.

Giriş Tarihi 25 Nisan 2015, 00:00 Güncelleme 25 Nisan 2015, 20:04
Bu seçim şer güçlerin sonu olacak

İÇİNDEKİLER

Partisinin Esenyurt'taki seçim koordinasyon merkezinin açılışında konuşan Şentop, 30 Mart ve 10 Ağustos'ta iki seçim yaşandığını, 7 Haziran'da yapılacak seçimin ise final olacağını söyledi.

"Bu seçim, eski Türkiye için elinden geleni yapan, ittifak kuran şer güçlerin sonu olacak" diyen Şentop, 2002'den bu yana yapılan genel ve yerel seçimler ile referandumlarda AK Parti olarak milletin teveccühü ve Allah'ın yardımıyla büyük başarılar elde ettiklerini anlattı.

Şentop, "Bu seçimde bunu tekrarlayacağız. Üç seçim arka arkaya oyumuzu artırarak kazandık ve bu dördüncü olacak" dedi.

Mustafa Şentop, 2002 ve 2007'de diğer partilerin teker teker geldiğini belirterek, "Baktılar ki teker teker AK Parti'yle baş edemiyorlar, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde ittifak yaptılar. Nerede CHP güçlüyse diğerleri ona oy verdi. MHP güçlüyse diğerleri ona oy verdi. HDP güçlüyse de ona oy verdiler. Bu ittifakı 10 Ağustos öncesinde resmileştirdiler. Asıl adı Ekmeleddin olan, aday olduğu partinin genel başkanı ona 'Emseleddin' diyor, arkasında resmi ittifak yaptılar. HDP dışında birleştiler ama yine başaramadılar" diye konuştu.

Türkiye'de AK Parti düşmanlarının, muhaliflerinin, eski Türkiye'nin taliplilerinin HDP'nin barajı geçmesi için uğraştığını kaydeden Şentop, şöyle devam etti:

"HDP, MHP ve CHP'den koalisyon yaptıracaklar. 'AK Parti gitsin de gerisi kolay' diye düşünüyorlar. Tüm hesapları bunun üzerine kuruyorlar. HDP, MHP ve CHP koalisyon yapınca çözüm süreci ne olacak? Türkiye'nin istikbali, siyaseti, uluslararası itibarı ve çözüm süreci umurlarında değil. Kendileri gelmek de istemiyorlar. Tek kavgaları, AK Parti gitsin. Bu 'hayır'cı, istemezük siyaseti 7 Haziran'da bitecek. Türkiye'de ölçülüp biçilmiş, hesabı kitabı yapılmış, müspet, pozitif siyaset yapanlar başarılı olacak."

Şentop, konuşmasının ardından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer ve beraberindekilerle kurdele keserek, seçim koordinasyon merkezini açtı.