6 'kan' kardeş!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'da çok önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, dünyada yaşanan huzursuzluğun nedenini açıkladı: BM Güvenlik Konseyi, İsrail, Esad, Sisi, DAEŞ ve Mezhepçilik fitnesi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Nisan 2015 Güncelleme 18 Nisan 2015, 01:49
6 ’kan’ kardeş!

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, Türkistan kentindeki Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde fahri profesörlük unvanı verildi. Çok önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyadaki huzursuzluğun nedenine dikkat çekti. İşte 6 ölü sevici kardeşler:

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GK:
BM Güvenlik Konseyi dünya üzerinde yaşayan milyarlarca insana nasıl olacak da güvenli bir gelecek vaad edebilecek? BM'de tek söz Güvenlik Konseyi. 5 daimi üyesi dünyanın kaderini belirleyemez, belirlememelidir. Bu sebeple el ele vermeliyiz.

DAEŞ:
Terör örgütü, Müslüman kanı dökerek İslam dünyasını ve bölgeyi zehirlemeye devam ediyor. Libya'daki fiili bölünmüşlüğün ülkenin ve oradaki vatandaşların hali bakımından büyük endişe duyuyoruz.

SİSİ:
Mısır'da darbeyle iş başına gelen yönetimin demokrasiye dönüşü reddettiği gibi verdiği idam kararıyla da halkın yüreğinde kapanmayacak yaralar açma yolunda ilerliyor. Seçimle iş başına gelmiş siyasetçilerin değil askeri darbeyle ülke yönetimini gasbetmiş diktatörlerin arkasında duran bir uluslararası düzen, insanlara nasıl daha özgür bir gelecek vaad edebilir?

BEŞAR ESAD :

300 bin kişi hayatını kaybetti. Suriye'deki zulmün hem insani hem siyasi bakımdan giderek kötüleştiğini dünya görüyor. Bakınız şu anda Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye sığınan sığınmacıların sayısı 2 milyon. Bunun 1 milyon 700 bini Suriye'den, 300 bini Irak'tan ölümden kaçarak geldiler, Türkiye'ye sığındılar. Mezhepçilik fitneleri : Yemen'de başlayan çatışmaların da bölgede yeni bir kamplaşmanın fitilini ateşleme aşamasına geldiğini görüyoruz. Irak'ta mezhepçilik fitnesi hala tüm ateşiyle yanıyor. Mezhepçilik şu anda İslam dünyasını paramparça ediyor. Ümmeti paramparça ediyor.

İSRAİL:
Filistinlilerin haklarına saygı göstermeme konusunda adeta yarış içerisinde olan İsrailli politikacılar yüzünden bölgedeki huzursuzluk giderek tırmanıyor.

DÜNYADA ÜÇÜNCÜYÜZ
Erdoğan , 2013'te Türkiye'nin en çok uluslar arası yardım yapan ülkeler sıralamasında üçüncü sırada yer aldığını ve 4,5 milyar dolar yardımda bulunduğunu ifade etti. Erdoğan, "Halbuki dünyada bizden çok güçlü ülkeler var. Şimdi Suriyeli kardeşlerimizi yediriyoruz, giydiriyoruz, sağlığına, eğitimine her şeyine A'dan Z'ye bakıyoruz. BM'den yardım geldi mi, geldi. Hayır" dedi.

AHMET YESEVİ KİMDİR?
Türklerin manevi hayatına asırlarca hükmeden, Türk halk sufilik geleneğinin kurucusu; Arslan Baba'dan teslim aldığı emaneti, insanlara "hikmet"leri aracılığı ile damla damla özümseten; Türk diliyle yazdığı hikmetleriyle dilimizin gelişmesi ve zenginleşmesine büyük katkısı olan, şair... Ahmet Yesevi' Çimkent şehrine bağlı Sayram kasabasında, bugünkü adı Türkistan olan Yesi'de 1093 yılında doğdu, 73 yıl yaşadı, 1166 yılında vefat etti.