Paralele tokat

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Tokatlılar Buluşuyor etkinliğine katıldı Çanakkale'nin kınalı kuzuları Onbeşliler'i temsil eden öğrenciler tarafından karşılandı Konuşmasında ise Paralel Yapı'yı hedef aldı: Nereye kaçarsanız kaçın sizi bulacağız!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2015 Güncelleme 30 Mart 2015, 03:22
Paralele tokat

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün İstanbul'da Sinan Erdem Spor Kompleksi'nde düzenlenen Tokatlılar Buluşuyor etkinliğine katıldı. Salona, "Tokat Size İnanıyor", "400'ü vereceğiz. Yeni Türkiye'yi kuracağız" yazılı pankartlar asıldı. Erdoğan'ı girişte Tokat'tan Çanakkale Savaşı'na katılan ve Onbeşliler olarak adlandırılan gençleri temsilen üzerlerine askeri kıyafet giydirilmiş öğrenciler karşıladı. Konuşmasında Paralel Yapı'yı hedef alan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

BUNLAR BAŞKA CİNS İMAMLAR
Ey imamlar, niye kaçıyorsunuz? Bunlar bizim arkasında saf tuttuğumuz imamlar değil. Bunlar farklı bir cins imamlar.
Sen Başbakan'ın yanında bir görevlisin. Ofise böcek koyacaksın, Başbakan'ı dinleyeceksin... Sen ne zamandan beri ajanlığa, casusluğa başladın? Peki niye kaçıp gidiyorsun o zaman? Nereye kaçarsanız kaçınız, sizi bulacağız. İşte Romanya'ya kaçtınız ve orada yakalandınız. Dedik ya, bunları inlerinden çıkaracağız ve şimdi inlerinden çıkarıyoruz. 10 Ağustos 2014'de Cumhurbaşkanımızı millet seçti. Parlamenter sistem artık bekleme odasına girmiş bulunuyor. Yeni Türkiye'nin ilk işareti 10 Ağustos'tur. Şimdi önümüzde 7 Haziran'da bir seçim var. Ben bu seçimde milletime sesleniyorum ve diyorum ki, 400 milletvekilini vermeye hazır mıyız? İnşallah 400 vekille arzulanan, beklenen yeni anayasa gelecek. Yeni anayasa yeni Türkiye'nin temel taşlarını oluşturuyor. Yeni anayasa ile birlikte başkanlık sistemi gelecek.

BAŞKANLIK SİSTEMİ GEREKLİ
Birileri ülkemizi bölmenin gayreti içindeler. Onun için 6-7-8 Eylül olaylarını yaşadık değil mi? Bu olaylarda milletimizi sokağa dökenler, milletimizi paramparça etmek isteyenler ne bekliyorlardı. Bütün bu gerçekler ortada. İşte şimdi iç güvenlik yasası çıkıyorlar bundan bile rahatsızlar. İç güvenlik yasası bunların performansını düşürecek de onun için. Bunlar böyle terör veya terör eylemlerine zemin bulamayacaklar. İşte onun için yeni Türkiye'ye, yeni Türkiye içinde yeni anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyacımız var.

İRAN' A GİDECEK

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Kaşkavi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Nisan'da başkent Tahran'a yapacağı ziyaret programında bir değişiklik olmadığını duyurdu. Kaşkavi, bir soru üzerine, "Bildiğimiz kadarıyla Erdoğan'ın ziyaret programı değişmedi" dedi.

ÇANAKKALE RUHU
Erdoğan, Tokat'tan Çanakkale Savaşı'na katılan ve Onbeşliler olarak adlandırılan gençleri temsilen askeri kıyafet giydirilmiş öğrenciler tarafından karşılandı. Konuşmasında ise Çanakkale vurgusu yaptı. "Çanakkale'de yenilenler, amaçlarından vazgeçmediler. Onun için Çanakkale'deki ruha, imana, inanca ve azme sahip çıkmalıyız" dedi.