Derviş tepkisi

Mustafa Sarıgül, Kemal Derviş'in, 'Milletvekili olmam, iktidar olursanız bakan olurum' sözlerine tepki gösterdi: Derviş, 'Muhalefettesiniz, yoğunum gelemem. İktidarsanız, bakan olurum' diyor. Çok ilginç, enteresan...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2015 Güncelleme 29 Mart 2015, 02:53
Derviş tepkisi

İÇİNDEKİLER

CHP'de milletvekili aday adaylığı için ön seçime girecek isimlerden biri olan Mustafa Sarıgül, bir televizyon programında 2001 krizinde ABD'den Türkiye'ye bakan olarak atanan Kemal Derviş'e tepki gösterdi.

Sarıgül, "Kemal Derviş ile Kemal Kılıçdaroğlu bir görüşme yaptı. O görüşmede Derviş, parlamenter olmak istemediğini ama ilerde CHP iktidar olursa gelip görev alabileceğini söyledi. Ben ilginç bir görüş olarak düşünüyorum. Mesela şu anda muhalefetteyiz, ben yoğunum, gelemem bir kuruluşta çalışıyorum ama iktidar olduğunuz zaman gelir parlamentoda veya bakanlıkta görev yapabilirim.. İlginç geldi bana... Çok ilginç" dedi.

Geçtiğimiz Perşembe günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kemal Derviş, CHP Genel Merkezi'nde baş başa görüşmüştü. Kılıçdaroğlu, Derviş'e, "Milletvekilimiz ol. Bu CHP'ye güç katar" demişti. Ancak Derviş, milletvekili olmak istemediğini net olarak söyleyince, "Bakan ol" teklifini hiç düşünmeden kabul etmişti. Bu durum, parti içinde de tepkilere neden olmuştu. Birçok CHP'li, "Parti içinde ekonomiden anlayan biri yok mu? ABD'den biri ekonomi için ithal ediliyor" yorumunda bulunmuştu.