Başbakan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda partililere hitap etti.

Giriş Tarihi 27 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 27 Ocak 2015, 14:45
Başbakan’dan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Partisinin haftalık Meclis Grup Toplantısı'nda partililere hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu şu açıklamaları yaptı:

BİZİM SİYASETİMİZ BİRLİK SİYASETİDİR
Vatandaşlarımız arasında ayrım göstermeyiz. Muğla'da ne söylersek Diyarbakır'da onu söyleriz. Gördüğümüz tablo şu her yerde dua aynı. Biz bu ümitleri boşa çıkarmayacağız. Kim ne bölücülük yaparsa yapsın onun karşısında kale gibi dimdik duracak milletin birliği kardeşliği tevhidi demeye devam edeceğiz. Nasıl dualar ortaksa bakın semboller de ortaktı, sloganlar da ortaktı. Yorulmak mümkün mü? O heyecanı gördükten sonra yorulmak, durmak bize yakışır mı? Avrupa'daki Türkler ayaktayken oturmak bize yakışır mı?

KİMSE BİZE MİLLİYETÇİLİK DERSİ VERMESİN
Sabah Bahçeli'yi dinledim. Al Bayrak Diyarbakır'da da salonumuzu süslemişti. Albayrağı her yere götüren tek parti var o da AK Parti'dir. O albayrağa canımız feda. Kimse bize milliyetçilik dersi vermesin. Onlar önce gidecek Türkiye'nin her yerinde dalgalandıracak onu, sonra dünyada dalgalandıracak. Ey Bahçeli biz hayatımızı o albayrağa vakfetmişiz. O albayrağı dünyanın her yerinde biz dalgalandırıyoruz. Rahatsız olmuşlar, evet 28 Şubat gazetelerini açın bakın. Bayrağımızdan hilali kaldırmaya kalktılar. Kendi iktidarlarında yaşandı. Bölücü örgüt de Kürt kardeşlerimizin gönlünden o bayrağı silmeye çalıştı. Biz ne yaptık Türkiye'nin her yerinde evladı fatihanla o bayrağı göklere taşıdık. Kimse bizimle bu konuda yarışmaya kalkmasın. Keşke diyorum ama korkuyorum. Tunceli'yi hatırlıyorum. Diyarbakır'a gelmedin tamam ama bari televizyondan izle. AK Parti kongresinde binlerce kardeşimizin katıldığı kongrede albayrağı nasıl salladıklarını dalgalandırdıklarını gör. Biz o sevdayı Türkiye'nin her yerine nakış nakış işlemişiz.

MİLLİYETÇİLİK ÜLKENİN SEMBOLÜNÜ YÜCELTMEKLE OLUR
Bu vatanın bu evlatları arasına nifak sokulmasına izin vermeyeceğiz. Rahatsız olanlar çıktı. Albayrağa tevhid bayrağı dendi. Evet tevhid birliktir. O bizim sembolümüz olduğu kadar Alparslan'ın sembolüdür, Osmanlı'nın sembolüdür. Milliyetçilik özgürlükçülük ancak ve ancak bu ülkenin sembolünü yüceltmekle olur. IMF memuruyla müzakere masasına oturan Türk memurun arkasındaki albayrak neyi temsil ediyor bunu düşünsünler. Bizi bu konularda eleştirirken bunları düşünsünler. Biz ortak dua, ortak kader ortak tarih ortak gelecek. Benim Diyarbakır konuşmamdan hem MHP, hem HDP hem de CHP rahatsız oldu. Doğru yolda olduğumuzun en iyi işareti budur. Onlar çünkü nasıl bölücü bir zihniyete sahip olduklarını gösteriyorlar

O SLOGANLAR HDP'Yİ RAHATSIZ ETTİ
HDP 6-7 Ekim olaylarından sonra beni Diyarbakırlıların nasıl coşkulandığını Kürtçe ve Türkçe bağırdıklarını gördüler ve rahatsız oldular. Dün, evvelsi gün Diyarbakır'da da Batman'da da bu sloganlar atıldı Muğla'da da bu sloganlar atıldı. Biz milleti birleştirmemiş olsaydık muhtemelen o gençler bir yerlerde çatışıyor olacaklardı. Bizim siyasetimizin kardeşlik prensibi budur.

ONLAR BÖLMEYE TAHRİK EDECEK, BİZ BÜTÜNLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Halka sahip çıkmamız onları istismar edenlere sahip çıkmamız anlamına gelmez. Şimdi sormak vakti değil mi Sayın bahçeli. Bayır bucak mazlumlarına yardım götüren TIR'lara müdahale edilirken neredeydin? Neden sesini çıkarmadın. Neden o ihanet çetesinin yanında sonra CHP ile birleşip çatı aday gösterip bir kez Suriye Türkmenlerine yardım konusunda bizim yanımızda olmadın? Evet yeni bir Ortadoğu anlayışımız var. Bizim anlayışımız yeni bir kardeşlik coğrafyasıdır. Evet karşı çıkanlar olacaktır ama biz Ortadoğu'daki kardeşlerimizin acısına sahip çıkmaya ve onlarla birlikte bu tarihi yürüyüşü yapmaya kararlıyız. Bu ülkenin geleceği ancak ve ancak 77 milyonun tek yürek ve tek bilek olması ile mümkündür. Onlar bölmeye tahrik etmeye devam edecek biz birleştirmeye bütünleştirmeye devam edeceğiz. Biz birlikte Türkiye'yiz.

81 VİLAYETİ GEZECEĞİZ
Gayet örnek bir teşkilat disiplini ile kongrelerimizi yürütüyor her yerde aynı heyecanı görmekten mutluluk duyuyoruz. O kadar büyük bir heyecan gördüm ki Zürih, Brüksel Berlin'de. İnşallah seçime kadar 81 vilayetin hepsine gideceğiz. Avrupa'da nerede vatandaşımız varsa gideceğiz.

AB, TÜRKİYE ÇOK GÜÇLÜ DİYE İSTEMİYOR
Avrupa Birliği bizim için stratejik bir hedeftir. Öyle ya da böyle herkesin bilmesini istediğimiz bir gerçek var. Türkiye Avrupa Birliği'nin öncüsü olacak, Avrupa kıtasının geleceği de biz olmadan yazılamaz. Çok iyi hatırlıyorum 2002'de iktidara geldiğimizde Avrupa'da şu konuşulurdu biz de bu tezi çürütmeye çalışırdık. Türk ekonomisi çok zayıf, AB'ye girerse bize yük olur deniyordu. Şimdi şu konuşuluyor 12 yıl geçti Türk Ekonomisi çok güçlü şimdi AB'ye girerse nasıl hazmedeceğimizi bilmiyoruz. İster alsınlar ister almasınlar biz güçlü olmaya devam edeceğiz. Eğer AB bir gün küresel güç olacaksa bunun yolu Türkiye'den geçer. Bunun geleceği Türkiye'de Ankara'da İstanbul'da yazılır. Bilsinler ki Türkiye AB üyesi olursa AB hiç bir şey kaybetmeyecek. Ama Türkiye AB üyesi olmazsa da bu yolunda devam edecek.

ÜLKEMİZE YÖNELİK KARA PROPAGANDA YAPILIYOR
Londra'da Davos'ta çok sayıda uluslararası finans kuruluşları ile görüştüm liderlerle görüştüm. Çok detaylı görüşmeler yaptık. Bu ziyaretlerin siyasi boyutu dışında G-20 dönem başkanı olarak yaptığımız toplantılar yatırımcı şirketlerle yaptığımız toplantılar sadece Londra'da 11 toplantı yaptım bir günde. Konferanslar verdik. Hedefimiz şuydu Gezi provokasyonu ile başlayan ve 1,5 yıldır ülkemize dönük tam bir kara propganda faaliyeti yapılıyor. Bunun üzerinden Türkiye'nin başarı hikayesi gölgelenmek isteniyor. Biz de dünyada seferberlik ilan ediyor ve Türkiye'nin başarısını herkese göstermeye devam edeceğiz. Bunların arkasında aslında İslam Dünyası'nda tek başarı hikayesi olan AK Parti'yi karalama düşüncesi var. İstiyorlar ki İslam Dünyası terörle anılsın. İslam Dünyası'nda kardeşlik için mezhep ayrımcılığına karşı İslam Dünyası'nın barış selamını dünyanın her yerine iletmeye devam edeceğiz.

CUMHURBAŞKANIMIZ İLE TAM BİR UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ

Dış ticaret açığımız 18 milyar dolar azaldı. İnşallah önümüzdeki dönemde reform faaliyetleri ile ülkemizin çıtasını daha da yukarıya çıkarmaya devam edeceğiz. Bütün mazlum milletler için Türkiye güzel örnek olma yolunda çabalırını sürdürmeye devam edecek. Türkiye önümüzdeki dönemde dünyada yatırımları en çok çeken ülkelerin başında gelecektir. Biz aydınlık geleceği birlikte kurmaya devam edeceğiz inşallah. Biz ülkemizin her bir köşesinde bu faaliyetleri yapıp vatandaşlarımızla buluşurken yatırım öncüleri ile bir araya gelirken Türkiye'de birileri Ankara'nın dar koridorlarında dar düşünceler içine girdiler. Cumhurbaşkanımız Bakanlar Kurulu'na başkanlık etti. Cumhurbaşkanımız ile tam bir uyum içindeyiz ve bunun bozulmasına hiç bir şekilde izin vermeyiz. Bizim siyasetimiz vefa siyasetidir, bir dava kapsamında hareket ederiz. Biz bütün bu kadrolar olarak yola birlikte çıktık ve istikametimiz de bellidir. Bu istikametimiz Büyük ve Yükselen Güç Türkiye istikametidir. Cumhurbaşkanımızın bakanlar kuruluna ihtiyaç hissettiğinde başkanlık yapması anayasal yetkidir ve daha önce de yapılmıştır. Cumhurbaşkanımızın bizimle bu kadar yakın olmasından daha doğal bir şey yok. Kıskanmasınlar. Kimse her hangi bir şekilde Cumhurbaşkanımız ile benim aramda ihtilaf çıkacağı ve kriz oluşacağı onlara alan açılacağı umuduna kapılmasınlar. Buradan herhangi bir şekilde siyasi istismar konusu çıkarmaya sakın sakın kimse yeltenmesin.