BDP Gezi'si

İki yabancı misyon temsilcisi BDP'ye gitti. Gezi Parkı eylemlerine destek istedi. Ancak partililer "Bizim meselemiz çözüm süreci" dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Haziran 2013 Güncelleme 28 Haziran 2013, 00:02
BDP Gezi’si

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Salı günü parti grubunda "Kürtler oyunu gördü, tuzağı hissetti" dedi.

Bu sözlerin arkasında ise önemli bir olayın olduğu belirlendi. Buna göre Gezi Parkı eylemleri patlak verdiğinde iki yabancı misyon temsilcisi, BDP'li milletvekilleri ile görüşmek için Ankara'ya gitti.

Buluşma, Ankara Gölbaşı'nda gerçekleşti. Yemekli toplantıda yabancı misyon temsilcileri BDP'li heyete "Neden Gezi'ye destek vermiyorsunuz?" dedi.

Ardından da şu telkinlerde bulundu: "Kürtler'in de demokratik taleplerini elde etmesi için güçlü bir şekilde Gezi eylemlerine destek vermesi gerekiyor. Bu Kürtler için çok önemli bir fırsat." '

BÜYÜK BİR UMUT VAR...
' Bu görüşmenin ardından Gezi olayları BDP'nin parti grubunda tartışıldı. Bazı vekiller "Gezi'ye destek verelim" dedi. Ancak genel çoğunluk aynı yönde görüş bildirmedi.

"Bizim meselemiz çözüm süreci. Bu olaya dahil olmamız süreci bitirir. Kendi insanımıza bunu anlatamayız" diyerek oynanmak istenen oyunu boşa çıkardı.

Bazı vekiller, Gezi'ye destek vermek isteyen vekilleri de ikna etti. Onlara "Doğu ve Güneydoğu'da süreç için büyük bir umut var. İmralı ile görüşmelerde de sürecin kesinlikle farklı nedenlerle kesintiye uğratılmaması isteniyor" dedi.

Gezi'ci vekiller de ikna edildi. Başka yerlerde benzer görüşlerin dile getirildiği de öğrenildi. Böylece tüm BDP tabanını meydana dökme amacı sonuçsuz kalmış oldu.

Mehmet ALİ BERBER