Bir lafa bakarım laf mı diye bir de adama bakarım...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ağustos 2011 Güncelleme 08 Ağustos 2011, 02:02
Bir lafa bakarım laf mı diye bir de adama bakarım...

İÇİNDEKİLER

"Suskunluğum asaletimdendir, Her lafa verilecek bir cevabım var.
Lakin bir lafa bakarım laf mı diye. Bir de adama bakarım adam mı diye?"
Mevlana, bu ünlü sözlerini suskunluğun asalet olduğunu ve her söze yanıt vermediğini ifade etmek için söylemiş.
Güncel yaşamda, ne yazık ki insanların bilinç düzeylerindeki farklılıklar dolayısıyla sayısız kereler sözel kusurlarla karşılaşmak mümkündür. Bunlara karşı suskunluğunu korumak bir mana ifade etmiyor. Mevlana'nın deyimiyle o kişilere sadece acımak gelir içinizden.
Dün Akşam gazetesinde çıkan bir karikatürü görünce, ne desek azdır.
Ancak, bazen yanıt vermek zorunda kalırsınız.
Kimden bahsediyoruz?
Akşam gazetesinin de patronu Mehmet Emin Karamehmet'ten.
Şimdi Ergekenon'dan girmek, ihalelere kadar gelmek isteriz ama kendimizi tutmak isteriz.
Çukurova Medya'nın önemli yatırımlarında, Show TV ve SkyTürk televizyonları ile Akşam gazetesi ve Güneş gazetesi başı çekiyor. Çukurova Medya Grubu'na bağlı televizyon ve gazetelerde görev yapmış olan bazı önemli isimler, şu an Ergenekon davasında tutuklu ve tutuksuz olarak yargılanıyor. Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın 'arkadaşı' olanlar bu grubun televizyonlarında yıllarca program yaptı.
Karamehmet, 2002'de en sıkıştığı dönemde zamanın Başbakan'ı Mesut Yılmaz'a yanaştı. İşlerini yola koymak için öyle isimler transfer etti ki...
Akşam'dan kalemi keskin, sıkı AK Parti düşmanı ve ulusalcı kesimlerin en sevdiği yazarlar geldi geçti. Ergenekon zihniyetinin bayraktarlığını yapanlar gazetelerinde yönetmenlik yaptı.
Peki, Karamehmet, medya grubunu Ergenekon zihniyetine neden teslim etti?
Bir zamanlar, başsavcıya talimat verecek kadar güçlüydü ama gücünün asıl kaynağı apoletlilerden geliyordu. Zaman zaman dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur ve Levent Ersöz'le görüşüyor ve desteklerini almaya çalışıyordu. Başı çok sıkışmıştı. Türkiye'nin en zengin işadamı unvanını taşıyorken, banka operasyonlarıyla bitme noktasına gelinceye kadar yaptıklarını sıralarsak, sayfa kalmaz. Banka operasyonları sayesinde Ergenekon zihniyeti Çukurova Medya Grubu'nda saltanatını sürdürdü. Karamehmet'in bitişi Ergenekon operasyonlarıyla başladı. Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerine bakınca Karamehmet'in telefon konuşmalarını görürsünüz.
Elemanlarına para vermiyor, trilyonluk ihalelere giriyorsunuz.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözleri ortada, daha ne yapmak istiyorsunuz? Başka yerlere laf atmak cüretini nereden buluyorsunuz?
Hazreti Mevlana doğru söylemiş. "Bir lafa bakarız, bir yazıya bakarız, bir karikatüre bakarız" ne diye? Bir de bunu yapanlara, yaptıranlara bakarız
"adam mı" diye?