Taşeron düzenlemesi sil baştan

Bir türlü çözüme kavuşturulamayan kamudaki taşeron konusuna ilişkin yeniden bir çalışma başlatılıyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın bu konunun çözümü için talimat verdiği öğrenildi.

Giriş Tarihi 10 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 10 Haziran 2016, 09:57
Taşeron düzenlemesi sil baştan

İÇİNDEKİLER

HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, taşeron işçilerle ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ın Maliye Bakanı Naci Ağbal'a yeni bir çalışma yapma talimatı verdiğini öğrendiklerini bildirdi.

Arslan, "Taşeron meselesinde daha önce açıklanmış hususların yasalaşacağı konusundaki beklentileri paylaşmıyoruz. Yeni bir durum olduğunu düşünüyorum, yeniden çalışmalar başlatılacak" dedi.

Taşeron işçilerin durumuna ilişkin bakanlarla görüşmeler gerçekleştirdiklerini anlatan Arslan, "Sayın Başbakan'ın, Maliye Bakanı'na bu konuda yeni bir çalışma başlatılması gerektiği yönünde talimat verdiğini öğrendik. Bu ifadelerin aynen devam ettiğini düşünüyorum ancak getirilmek istenen düzenlemeler konusunda yeni bir aşamaya geçtiğimizi de düşünüyorum.

Daha önceki düzenlemenin kapsamını, yani asıl ya da yardımcı iş ayrımı yapılmadan herkesi kapsamasını destekliyoruz. Bizim itirazımız getirilmek istenen modele, yani Özel Sözleşmeli Personel statüsüne. Dolayısıyla bu itirazlarımızın dikkate alındığı bir modele destek vereceğiz" dedi.