Emekli ikramiyesi 5 bin lira arttı

Toplu sözleşme, memurlar kadar, emeklileri de sevindirdi. Taban maaşa yapılan artış, emekli maaşlarını yükseltirken, ikramiyelere de zam getirdi. 30 yıllık bir memurun alacağı emekli ikramiyesi 5 bin 250 lira arttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ağustos 2013 Güncelleme 17 Ağustos 2013, 03:49
Emekli ikramiyesi 5 bin lira arttı

İÇİNDEKİLER

Bayramdan önce tamamlanan ve 2.6 milyon memur ile 1.9 milyon emekliyi ilgilendiren toplu sözleşmeden emekliler için de müjdeli haberler çıktı. Daha önce TAKVİM'in gündeme getirdiği ve 1 Ocak 2014'ten itibaren geçerli olacak bu artışlardan birisi, taban maaşlarla birlikte ücretlerde yaşandı. Memur- Sen'in açıklamasına göre; memurların taban aylıklarına getirilen 175 liralık artış, emeklilere de 146 lira zam olarak yansıyacak. Yapılan zam, yeni emekli olacaklar için de hem ikramiye hem de maaş artışını sağlayacak. Anlaşma ile en düşük maaşlı memurun emekli maaşı 146 lira, emekli ikramiyesi 175 lira arttı. Böylece memurların taban aylığına yaklaşık yüzde 75 zam yapan hükümet, emekli olacak memurların da yüzünü güldürdü.

YÜZDE 9.4 ZAM GELDİ
Bu artışla birlikte bugün emekli olan bir memur 55 bin 820 lira alırken, yüzde 9.4'e tekabül eden zamla birlikte 61 bin 71 lira alacak. Yapılan zam, emeklinin ikramiyesine 5 bin 250 liralık ilave artış getirecek. Düşük maaşlı memurlar bu zamdan daha yüksek oranda yararlanacak.

SIKINTI OLUYORDU
Daha önceki sistemde memurlar emekli olmak istemiyordu. Çalışırken aldığı maaş emekli olunca yarı yarıya düşen memurlar, geçim sıkıntısı korkusuyla emeklilikten uzak duruyordu. Ayrıca alacakları ikramiye de tatmin edici olmuyordu. Taban aylıklara gelen artış, bu sorunu bir nebze de olsa çözmüş oldu.