Başbakan: Birilerini rahatsız ediyor

Ak Parti'nin Kars mitinginde halka hitap eden Başbakan Yıldırım, konuşmasında "Birbirimizin hakkına, hukukuna sahip çıkalım. Birlikten, beraberlikten, kardeşlikten ayrılmayacağız. Tüfek bile yapamayan Türkiye savunma sanayiinde yerlilik oranını yüzde 60'a çıkardı." dedi.

Giriş Tarihi 31 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 31 Mart 2017, 12:33
Başbakan: Birilerini rahatsız ediyor

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım partisinin Kars mitinginde halka hitap etti.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları

İZMİT KÖRFEZİ'Nİ GEÇMEK MESELEYDİ ŞİMDİ 6 DAKİKADA
Hayal bile edilemeyen büyük projeleri birer birer yaptık hizmetinize sunduk. Marmaray Avrupa'yı Asya'ya denizin altından bağlıyor. Üçüncü köprü hayal değil gerçek oldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete girdi. İzmit Körfezi'ni geçmek meseleydi, geldik dünyanın üçüncü büyük köprüsünü 3 yılda yaptık. Osmangazi'yi yaptık. Şimdi 6 dakikada geçiyorsunuz. Hava yolunu halkın yolu yaptık.

SAVUNMA SANAYİİNDE YERLİLİK ORANI YÜZDE 60'A ÇIKTI
Birbirimizin hakkına, hukukuna sahip çıkalım. Birlikten, beraberlikten, kardeşlikten ayrılmayacağız. Tüfek bile yapamayan Türkiye savunma sanayiinde yerlilik oranını yüzde 60'a çıkardı. Artık dışarıya silah için, mühimmat için paraları göndermeyeceğiz. Paralar Batman, Yozgat, Edirne, Kars'ın yatırımları için harcanacak. Türkiye bugün dünyanın en büyük havalimanını yapıyor sevgili Karslılar. Bu da birilerini rahatsız ediyor. Avrupa neden hayır, hayır, hayır diye kendini parçalıyor. Çünkü kıskanıyorlar, Türkiye'nin büyümesini istemiyorlar. İstiyorlar ki, Türkiye kendi içinde boğulsun, onlar da Türkiye ile istedikleri gibi oynasınlar.

NEDEN TAYYİP ERDOĞANA DİKTATÖR DİYORLAR? ÇÜNKÜ O...
Tayyip Erdoğan diktatör diye manşet atıyorlar. Neden? Çünkü Tayyip Erdoğan ülkenin kaynaklarının hortumlanmasına izin vermiyor. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyor. Bunun için 16 Nisan önemli. 16 Nisan'da evet demek, daha güçlü Türkiye'ye evet demektir. Daha hızlı kalkınmaya evet demektir. Demokrasiye, ileri demokrasiye evet demektir. Teröre son verme, kardeşliğe, birliğe, beraberliğe evet demektir.

ANA MUHALEFET GELECEĞE İLİŞKİN BİR ŞEY SÖYLEMİYOR
Ana muhalefet partisi geleceğe ilişkin bir şey söylüyor mu? Sadece eski düzen dursun, statüko korsundun diyor. Siz 16 Nisan'da evet oylarınızla bunlara cevap verecek misiniz?

KARS'A 500 YATAKLI ŞEHİR HASTANESİ YAPIYORUZ
Kars'ı cazibe illeri arasına aldık. Yatırım yapılacak, ilave teşvik alacak. 23 ilimizde toplam gelecek 10 yılda 100 milyar yatırım yapılacak ve 400 bin kişi iş, aş sahibi olacak. Bundan Kars da nasibini alacak. Kars'a 13 yılda tam 13 katrilyonluk yatırım yaptık. Okullar yaptık. 2 bin 650 toplu konut yaptık. Kafkas Üniversitesi'ne 5 fakülte, 3 meslek yüksekokulu, 3 yeni araştırma ve uygulama merkezi kazandırdık. 2002'de sadece 3 bin olan öğrenci sayısı bugün 19 bine çıktı. Sıkı durun şimdi Kars'a 500 yataklı bölge hastanesi yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Kağızman devlet hastanesine 100 yataklı ilave blok yaptık.