'Erzurumlu Teyo Pehlivan bunu görse pataklar'

Başbakan Yıldırım Iğdır'da partisinin 16 Nisan referandum kapsamındaki mitinginde konuştu.

Giriş Tarihi 22 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 22 Mart 2017, 17:04
’Erzurumlu Teyo Pehlivan bunu görse pataklar’

İÇİNDEKİLER

Iğdır'da Zübeyde Hanım Bulvarı'nda referandum mitinginde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişikliği referandum sürecinde söylediği yalanlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, "CHP malesef çok çirkin ve kalitesiz bir kampanya yürütüyor. Yalan dolan başka bir şey yok. Bakın Erzurumlu Teyo Pehlivan bunu görse pataklar. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde olmayan şeyleri anlatıyor. Yalanı da çok rahat söylüyor. Yalanı da çok rahat söylüyor. Bunlar yalanı meslek haline getirmiş. Gözünüzün içine baka baka yalanlarını altalta sıralıyorlar. Bu herşeyden önce temsil ettiğiniz ana muhalefet partisinin tabanına büyük bir saygısızlık. Kılıçdaroğlu tek adam olacak diyor. Sen de 7 seçim kaybettin devam ediyorsun, bize tek adam dersi mi veriyorsun?" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Ne Iğdır'daki bu kardeşliği ne de Türkiye'deki kardeşliği bozmaya hiçbir terör örgütünün gücü yetmeyecek, ne Fetö'cülerin ne PKK'lıların ne de bazı Avrupalı ülkelerin... Bizi birbirimize hasım etmeye asla ve asla kimsenin gücü yetmeyecek." dedi.

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması kapsamında, partisince Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Miting alanındaki vatandaşları selamlayarak, konuşmasına başlayan Yıldırım, Türk dünyasının Nevruz Bayramı'nı kutladı.

Binlerce yıldır coşkuyla, umutla kutlanan nevruzun Iğdır için de kutlu olması dileğinde bulunan Başbakan Yıldırım, "Soğuk kış günlerini geride bırakıyoruz. En doğudan, Iğdır'dan başlayarak bütün Türkiye'ye artık o baharın güzel kokusu yayılmaya başladı. Güneş, en önce buradan, Iğdır'dan doğar, 16 Nisan'ın güneşi de Iğdır'dan doğacak. Güneş en önce Iğdır'dan yükselir, diriliş en önce Iğdır'da başlar, tabiat en önce burada uyanır, bahar da Türkiye'ye ilk önce Iğdır'dan selam verir. Nevruz Bayramını kutladık ama asıl bahar bayramını 16 Nisan'da kutlayacağız." diye konuştu.

Kendisini dinleyen vatandaşlara, "Iğdır 16 Nisan'a hazır mı? Iğdır, kalıcı bahara hazır mı? Iğdır, uyanışa, dirilişe, yükselişe hazır mı? Güçlü hükümet sistemine var mısınız?" sorularını yönelten Yıldırım, "Evet" karşılığını alınca, "Maşallah, Iğdır işi bitirmiş." dedi.

"16 Nisan baharı inşallah ilk önce Iğdır'dan yükselecek, Iğdır'dan başlayarak Türkiye'yi baharın kokusu, heyecanı ve umudu saracak." diyen Yıldırım, Iğdır'ın kardeşliğin, dostluğun merkezi olduğunu vurguladı.

"TÜRKİYE'NİN BÜTÜN RENKLERİ BURADA"
Başbakan Binali Yıldırım, Iğdır'da Türk ve Kürt'ün kardeş olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Burada Türkiye ile Azerbaycan kardeştir. Burada Iğdır ile Nahçivan kardeştir. Burada Alevi, Sünni, Caferi hepimiz kardeşiz. Ne diyor şair? 'Ne Alevi ne Sünni değil miyiz hep bir kardeş. Bizi yakar, bizim ateş söndürmektir çaresi.' Evet, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar, aramıza itilaf, nifak sokmaya çalışanlara en güzel cevabı Iğdır verecek mi? Allah kardeşliğimizi, huzurumuzu, muhabbetimizi daim etsin. Şunu bilmenizi istiyorum; Ne Iğdır'daki bu kardeşliği ne de Türkiye'deki kardeşliği bozmaya hiçbir terör örgütünün gücü yetmeyecek, ne Fetö'cülerin ne PKK'lıların ne de bazı Avrupalı ülkelerin... Bizi birbirimize hasım etmeye asla ve asla kimsenin gücü yetmeyecek. Bugüne kadar bütün zorluklara birlikte göğüs gerdik. İnşallah bugün de yarın da bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız ve biz birlikte Türkiye olacağız. İşte Türkiye'nin bütün renkleri burada, Iğdır'da."

Yıldırım, 15 Temmuz'da Türkiye'yi işgal etmek isteyen asker kılığındaki alçak teröristlerin harekete geçtiğini anımsatarak, "Ülkemizi işgal edecek, bağımsızlığımızı elimizde alacak, bayrağımızı indirecek, ezanlarımızı dindireceklerdi." dedi.

"BÜYÜK TÜRKİYE'NİN KAPILARINI ARALAYACAKSINIZ"
15 Temmuz akşamı, milletin adamı, sevdalısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet ve aziz milletin dik durduğunu hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"Bu alçaklara gereken cevabı bu meydandan verdiniz. Karşısında alçakların, boyun eğmediniz. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Gençler, siz Türkiye'nin geleceğisiniz, teminatısınız. Hem 15 Temmuz akşamında hem de sonrasında Türkiye bir oldu, beraber oldu, partiyi, görüşlerimizi bir kenara attık, Yenikapı ruhunda bir araya geldik. Bazıları bu Yenikapı ruhunu sürdüremediyse de MHP ve AK Parti olarak karar verdik, Türkiye'nin geleceği için, gençlerimizin geleceği için, yeni anayasa için bugün karşınızdayız. Bu sorunu çözeceğiz ve ayak bağı olan, hızımızı kesen darbe kalıntısı bu anayasanın da inşallah 'evet' oylarınızla kurtulmuş olacağız."

Kararı milletin vereceğini ifade eden Başbakan Yıldırım, "Siz 'Evet' diyeceksiniz, güçlü Türkiye'yi kuracaksınız, büyük Türkiye'nin kapılarını aralayacaksınız." diye konuştu.