HDP'nin hilesi

Şanlıurfa'da bir kişi HDP için basılmış birçok oy pusulasıyla sandığa girdi. Van'da tehdit edilen 600 AK Partili müşahit görevini yapamadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Haziran 2015 Güncelleme 08 Haziran 2015, 01:46
HDP’nin hilesi

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfa Viranşehir'de yaşayan Ömer Mutlu'nun, HDP'ye basılmış birçok oy pusulasını sandığa atarken fotoğrafları yayımlandı. Mutlu'nun gözaltına alındı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati skandalla ilgili olarak "Seçimin bu sandıklarda iptaline ilişkin talebimiz oldu" dedi. Kars'ta, Ticaret Meslek Lisesi'ne oy vermek için gelen Seher Renda, seçmen listesindeki akrabası Kevser Ö.'nün yerine oy kullanmak istedi. Renda'nın, akrabası Kevser Ö.'nün kimliğini gösterdiğini fark eden sandık görevlileri polisi aradı. Renda gözaltına aldı. Erzurum'da Maksut Efendi İlköğretim Okulu'nda da 10 mühürlü zarfla yakalanan bir kişi hakkında tutanak tutuldu.

PKK YÜKSEKOVA'YA SALDIRDI
Oy verme işlemleri sırasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan sandıklara baskı haberleri gelirken PKK da boş durmadı. Teröristlerce Yüksekova'daki Dağlıca Üs Bölgesi'ne havan atışı gerçekleştirildi. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, saldırıya ateşle karşılık verilmesinin ardından teröristlerin ateşi kestiği kaydedildi. Van'da ise AK Parti Van milletvekili adayı Ömer Çaha "Müşahitlerimiz kırsal bölgelerde tehdit ediliyor. Demokratik bir seçim süreci yaşanmıyor" dedi. AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda "Müşahitlerimize ve sandık görevlilerimize baskı yapıldı. Bugün (dün) itibariyle 600 müşahidimiz sandıkta görev alamayacakları beyanında bulundu" dedi.