Asia Argento Cannes'e damga vurdu! Sahneye çıktı ve 'tecavüze uğradım' dedi...

Giriş Tarihi 20 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 20 Mayıs 2018, 12:16
Asia Argento Cannes’e damga vurdu! Sahneye çıktı ve ’tecavüze uğradım’ dedi...

İÇİNDEKİLER

Fransa'nın Cannes kentinde 9 Mayıs'ta başlayan festivalin kapanış programı ve ödül töreni Festival Sarayı'nda düzenlendi. En iyi filme verilen "Altın Palmiye" ödülüne Japon yönetmen Hirokazu Kore-eda'nın yönettiği "Manbiki Kazoku" (Bir Aile İşi) filmi layık görüldü. Ödül törenine İtalyan aktris Asia Argento'nun tecavüz itirafı damga vurdu... 1997 yılında ABD'li yapımcı Harvey Weinstein'in tecavüzüne uğrayan Argento, "Aranızda kadınlara karşı yakışıksız davranışlarda bulunmuş olanlar var ve kimler olduğunu biliyoruz" dedi.


Festivalde, en iyi kadın oyuncu ödülü, Kazak yönetmen Sergei Dvortsevoy'un yönettiği "Ayka" filmindeki rolüyle Samal Yeslyamova'ya verildi...


En iyi erkek oyuncu ödülünün sahibi "Dogman" filmindeki rolüyle İtalyan aktör Marcello Fonte oldu.


TECAVÜZ İTİRAFI...
Ödül töreninde sahneye çıkan İtalyan aktris Asia Argento, 1997 yılında ABD'li yapımcı Harvey Weinstein tarafından festival sırasında tecavüze uğradığını söyledi.


Asia Argento, "Aranızda kadınlara karşı yakışıksız davranışlarda bulunmuş olanlar var ve kimler olduğunu biliyoruz. Bunun cezasız kalmasına izin vermeyeceğiz." diye konuştu.


ABD'li Hollywood filmleri yapımcısı Harvey Weinstein'in 21 yıl önce tecavüzüne uğradığını açıklayan ünlü İtalyan aktris ve yönetmen Asia Argento, ülkesinde eleştirilere maruz kaldı. Argento, "Sadece ülkemde suçlu ve fahişe ilan edildim. Hayal kırıklığına uğradım, üzgünüm" diye tepkisini ortaya koydu. Argento, şimdiye kadar konuşmamasını ise, "O canavardan korkuyordum" diye açıklığa kavuşturdu.


Korku filmlerinin önde gelen yönetmenlerinden Dario Argento'nun kızı olan Asia Argento, sinema dünyasından birçok ünlü kadına cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkan Harvey Weinstein'in, 21 yaşındayken kendisine tecavüz ettiğini açıklamıştı.


New Yorker'a önceki gün bir söyleşi veren 42 yaşındaki Argento, Gwyneth Paltrow ve Angelina Jolie gibi oyuncuları da taciz ettiği ortaya çıkan Weinstein'in tecavüzüne, 1997 yılında Fransa'daki bir otel odasında uğradığını anlatmıştı.


Miramax film stüdyolarının verdiği bir partideyken Weinstein'ın kendisini boş bir odaya götürdüğünü ve ondan masaj yapmasını istediğini ifade eden Argento, "Daha sonra durumun farkına vardım ve ondan durmasını istedim. Ancak ona direnemedim" diyerek, başından geçenleri şöyle anlatmaya devam etti:


"Tam bir kâbustu. Bu olay 1999 yılında vizyona girecek olan filmimden önce başıma geldi. Bana hep hediyeler gönderiyor ve ona yakın olmazsam kariyerimi mahvedeceğini söylüyordu. Onu her gördüğümde kendimi küçük, aptal ve zayıf hissediyordum. Çünkü tecavüzden sonra o kazandı."


Asia Argento'ya tepki gösterenler ise, kariyerini mahvetmemek için tecavüze direnmediğini ve sonrasında 21 yıldır suskun kaldığını öne sürerken, bazı sosyal medya kullanıcıları Argento'yu "fahişe" olmakla itham etti.


Argento da eleştirilere, "Korktuğum için açıklamadığım, 21 yaşında bir genç kızken uğradığım tecavüzden dolayı sadece İtalya'da suçlu ve fahişe ilan edildim. Tecavüzden kaçmayarak bunu aranmakla suçlandım. Hayal kırklığına uğradım, üzgünüm" diye karşılık verdi.