Yat savaşı

Dünyanın en önemli işadamları ve prenslerinin yeni tutkusu Bodrum oldu. Son olarak Veliaht prens Abdülaziz el Suud ile Rus işadamı Akhmedov’un dev yatları, aynı koyda pişti oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2017 Güncelleme 18 Ağustos 2017, 01:59
Yat savaşı

İÇİNDEKİLER

Zenginlerin Bodrum tutkusu zirvede... Rus işadamları Roman Abramovich ile Alexander Machkevitch, Sergey Viktoroviç Pugaçev, Ukraynalı iş adamı Aleksander Yaroslavsky ve Meksikalı iş adamı Ricardo Salinas Pliego, Mango'nun Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Isak Andic ile Başkan Yardımcısı Nahman Andic, Bodrum'da tatil yapan zenginlerden bazıları. Geçtiğimiz günlerde de Bodrum tutkusuyla bilinen Suudi Prens El-Velid bin Telal bin Abdülaziz el Suud, ilçeye geldi. Günlerdir ilçede gezen Veliaht Prens'ten sonra şimdi de Rus işadamı Farkhad Akhmedov, Bodrum'da görüldü. Bodrum'un Yalıkavak açıklarına demirleyen ve Rus iş adamı Farkhad Akhmedov'a ait olduğu belirtilen 115 metre uzunluğundaki 4 katlı "Luna" isimli mega yat da akşam saatlerinde Suud'un yatının bulunduğu koya geldi. Akhmedov'un, İngiltere'deki Chelsea FC spor Kulübü'nün sahibi Roman Arkadyeviç Abramoviç'ten satın aldığı belirtilen yatta, 30 personelin görev yaptığı belirtildi. Her akşamYalıkavak'taki ünlü bir et lokantasında yemek yiyen Suudi prens, kaldıkları otelin açığında demirli ve üzerinde helikopter bulunan "Kingdom 5 KR" isimli yatın etrafında jet ski turu da yaptı. Aynı anda 4 kişinin ayrı ayrı jet ski'ye bindiği tur sırasında zaman zaman heyecanlı dakikalar da yaşandı. Bazı misafirlerin yoğun dalgalar nedeniyle jet ski'den düştüğü ve yeniden su motoruna çıkmaya çalıştıkları gözlendi. Rus işadamı Farkhad Akhmedov'un 1 hafta Bodrum'da kalacağı belirtildi.



120 MİLYON DOLAR
Luna(arkada), 115 metre uzunluğunda. Yatta 2 helikopter pisti, kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Özel füze savunma sisteminin bile mevcut olduğu yatın fiyatı 120 milyon dolar.

100 MİLYON DOLAR
74 metre uzunluğundaki Kingdom 5 KR(önde) adlı yatın değeri 100 milyon dolar.