Âlâ Luna!

Rus milyarder Farkhad Akhmedov, ‘Luna’ adlı 115 metrelik lüks yatıyla Bodrum’a gitti. ‘Yüzen Saray’ın ihtişamı, görenleri şaşkına çevirdi. Ünlü isimler bile büyülendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2017 Güncelleme 14 Ağustos 2017, 02:01
Âlâ Luna!

İÇİNDEKİLER

Muğla Bodrum, dünyaca ünlü bir milyarderi ağırladı. Rus işadamı Farkhad Akhmedov'un kişisel serveti 1.29 milyar doları aştı. Gaz üretim şirketlerinden Northgas'ın patronu Akhmedov, dünyanın en zenginleri listesinde yerini aldı. Geçen yıl Chelsea'nin patronu Rus milyarder Roman Abramoviç'in "Luna" adlı süper lüks yatını 360 milyon liraya satın alan Rus işadamı, her fırsatta bu yatla mavi yolculuğa çıktı. Geçtiğimiz aylarda Datça'ya giden Akhmedov, yine dümeni Türkiye'ye kırdı. Ünlü milyarder, eşi Tatyana Akhmedov, 3 çocuğu ve yakın dostlarıyla birlikte süper lüks yatına atladığı gibi dün soluğu Bodrum'da aldı. Akhmedov'un Yalıkavak Mahallesi'ndeki Küdür Yarımadası açıklarına demirlediği 115 metre uzunluğundaki yatı, ihtişamıyla görenlerin ağzını açık bıraktı. Dev yatı görmek isteyenler koya aktı. Yatın etrafında 6 zodyak botla güvenlik önlemi alındı. Rus milyarderin konukları da koyda gün boyu su sporları yaptı. Vatandaşlar da cep telefonlarına sarılıp "yüzen sarayı" fotoğfrafladı. Bodrum'da tatil yapan sosyetikler bile 5 katlı dev yata adeta çarpıldı! Ivana Sert ve Hacı Sabancı gibi isimler, 'Luna'nın fotoğrafını çekip, bunu sosyal paylaşım sitesi Instagram'dan paylaştı. İkili, "Gözlerimize inanamıyoruz" yorumunu yaptı. Muğla'nın koylarını gezeceği öğrenilen yat, yabancı turistlerin de ilgi odağıydı. Taşıdığı sürat botlarının sık sık yakındaki bir marinaya gidip geldiği görülen yatın ilçede ne kadar kalacağı konusunda açıklama yapılmadı.


Lüks yatında bol bol güneşlenen işadamı Akhmedov, tatilin tadını çıkardı. Yalıkavak Limanı'ndaki balıkçılardan toplam 150 kilo kalamar, ahtapot ve yörede çıkan balık türlerinden satın aldı.

GÖVDESİ ROKETE BİLE DAYANIKLI
RUS milyarder Farkhad Akhmedov'ın 'Luna' adlı yatının özellikle saymakla bitmiyor. Üzerinde yüzme havuzu, helikopter pisti, mini denizaltı, 6 sürat teknesi, kurşun geçirmez camları ve her türlü roket atara karşı savunma sistemi olan çelik gövdeli Luna, saatte 30 mil hız yapabiliyor. Süper lüks yatta 30'u mürettebat 50 personel görev yapıyor. Su sporları ve dalış merkezi bulunan yatın üzerinde biri kapalı biri açık iki yüzme havuzu bulunuyor. 115 metre uzunluğundaki Luna, dünyanın en büyük 2. keşif ve en büyük 23. süper yatı olarak biliniyor.

KOYLARI GEZDİLER
YUNAN adalarını dolaştıktan sonra Bodrum'a geldiği öğrenilen Rus işadamı Akhmedov, dün gün boyu ailesi ile 'Yüzen Saray Luna' lakabını alan lüks yatında vakit geçirdi. Öğlen saatlerinde teknenin arka kısmına gelen işadamı, ailesini kısa bir tura gönderdi. "Luna 3 "isimli sürat motoruna binen Akhmedov ailesi, Yalıkavak, Turgutreis ve Gündoğan'ın koylarını gezdi.

Doğan SAVAŞ/BODRUM