Beachleri 'beach'tiler!

Bodrum’daki lüks beachler, lahmacun ve ayranı 77 liraya sattı. Bayramda da kazık geleneğinden geri adım atmadı. Uyanan tatilciler, halk plajlarına aktı. Fiyatları şişiren beachler de boş kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2017 Güncelleme 26 Haziran 2017, 01:47
Beachleri ’beach’tiler!

İÇİNDEKİLER

Adına şarkılar yazılan tatil cenneti Muğla Bodrum, bayram tatiliyle birlikte rekor kırdı. Tatilcilerin akın ettiği Bodrum'da oluşan uzun araç kuyrukları dikkatlerden kaçmadı. Herkes "Türkiye Bodrum'a taşındı" esprileri yaptı. İlçenin 170 binlik nüfusu, yerli turistlerle birlikte 4 milyona yaklaştı. Turist yoğunluğu nedeniyle otellerde ve pansiyonlarda yer kalmadı. Sosyetenin uğrak yerleri olan lüks beachler ise kazık fiyat geleneğinden geri adım atmadı. Herkes, lahmacun ve ayranın 77 liraya satıldığı lüks beachlerdeki cep yakan fiyatlardan yakındı. Bu nedenle sosyetenin gözde tatil merkezlerinden Göltürkbükü sahilindeki lüks beachler, neredeyse boş kaldı. Kazık işletmelerin önünden bile geçmeyen vatandaşlar, tercihlerini halk plajlarından yana kullandı. Ortakent-Yahşi Mahallesi'ndeki Camelbeach Halk Plajı, Gümbet, Bitez, Kumbahçe, Paşatarlası ve Turgutreis Günbatımı plajlarında adeta adım atacak yer kalmadı. Halk plajları tıklım tıklım dolarken, her yıl "kazık" fiyatlarıyla anılan beachler sinek avladı. Gümbet plajında market işleten Alper Kocaman, "Nisan ve mayıs ayında işlerimiz gerçekten kötüydü. Ancak bayramla birlikte hareketlenme başladı. Özellikle yerli turistlerden çok memnunuz. Umarım bayramdan sonra da bu hareketlilik devam eder" ifadelerini kullandı.

PLAJLAR DOLDU
Bayramı Bodrum'da geçiren tatilciler, halk plajlarını doldurdu. Aşırı pahalılıktan ödün vermeyen "beach cluplar" ise boştu.




'KAZIKÇILAR' SİNEK AVLADI
Bodrum'da sosyetenin uğrak yeri lüks beachler, fiyatları şişirdi. Bu nedenle tatilciler bu işletmelere ilgi göstermedi.

Doğan SAVAŞ/BODRUM