Cannes’da Türk rüzgarı

Türk dizileri Cannes’daki MIPTV 2017’ye damgasını vurdu. Yabancı yatırımcıların Türk dizilerini satın almak için birbiriyle yarıştığı organizasyonun gözdesi atv’nin yapımları oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Nisan 2017 Güncelleme 04 Nisan 2017, 01:59
Cannes’da Türk rüzgarı

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin önde gelen oyuncuları Cannes'a çıkarma yaptı. Her yıl Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPTV etkinliği, bu yıl da dünyanın dört bir yanından başarılı dizilerle oyuncuları yapımcılarla bir araya getirdi. 3-6 Nisan tarihleri arasında düzenlenen görsel, işitsel ve dijital içerik pazarına atv'nin dizi ve oyuncuları damgasını vurdu.

DÜNYAYA DUYURDU...
Çarşamba akşamları milyonları atv ekranına kilitleyen 'Bu Şehir Arkandan Gelecek' dizisinin başrol oyuncuları Leyla Lydia Tuğutlu ile Kerem Bürsin, organizasyonda büyük ilgi gördü. İkilinin fotoğrafları, aralarında Reuters'in de bulunduğu uluslararası yabancı ajanslar aracılığıyla tüm dünyaya servis edildi. Perşembe akşamlarının vazgeçilmezi olan Fahriye Evcen'le Engin Akyürek'in yer aldığı 'Ölene Kadar' dizisi de yabancı yatırımcıların gözdesi oldu. Dünyanın her yerinden 10 binin üzerinde katılımcının yer aldığı organizasyonda TRT'de ekrana gelen 'Payitaht Abdülhamid' dizisinin dünya prömiyeri de gerçekleştirildi. 'Fi'nin oyuncuları Serenay Sarıkaya, Berrak Tüzünataç ve Mehmet Günsür de Cannes'da yıldızlaştı.


'Ölene Kadar' organizasyonda 'Eternal' adıyla herkese duyuruldu.


'Fi' dizisinin oyuncuları Serenay Sarıkaya ile Berrak Tüzünataç, güzellikleriyle göz kamaştırdı.


Bülent İnal'la Özlem Conker'in rol aldığı 'Payitaht Abdülhamid' dizisi 'The Last Emperor' adıyla tanıtıldı.