Tıpatıp sanat

İstanbul Grand Pera’da açılan balmumu heykel müzesi, ziyaretçi akınına uğradı. Vatandaşlar, sevdikleri sanatçılara tıpatıp benzeyen eserlere yakınlaşmak için adeta yarıştı. Sanal alemde espri yağdı: Kıvanç beni görünce eridi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2016 Güncelleme 06 Aralık 2016, 00:00
Tıpatıp sanat

İÇİNDEKİLER

Londra merkezli balmumu heykel müzesi "Madame Tussauds"un 21. merkezi, 28 Kasım'da İstanbul'da ziyarete açıldı. İstiklal Caddesi'nde Grand Pera'daki müzeye ziyaretçi yağdı. Vatandaşlar ünlülerin balmumu heykelleri karşısında şaştı kaldı. Çünkü heykeller, canlandırdıkları ünlü isimlerin tıpatıp aynısıydı. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği serginin perde arkasında, yoğun bir emek vardı. Madame Tussauds İstanbul'un Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner'ın açıklamalarına göre, sergiden önce "En çok hangi sanatçının heykelini görmek istersiniz" diye bir anket çalışması yapıldı. Anket yardımıyla bir liste ortaya çıktı. Listenin hazırlanmasının ardından hayatta olan sanatçılara bizzat ulaşıldı. Hayatta olmayan sanatçıların ise varisleriyle temas sağlandı. Ardından ünlüler fotoğraflandı. Sanatçıların göz rengi, parmak ölçüleri ve el izleri gibi çok sayıda detay alındı. Heykeltraşlar sanatçıların balmumu heykellerini birebir yapmak için aylarca çalıştı. Ve inanılmaz bir sergi ortaya çıktı. 55 ünlü ismin tıpatıp benzerinin yer aldığı müzede, Atatürk, Mevlana, Barış Manço, Kanuni Sultan Süleyman, Mimar Sinan, Arda Turan, Beren Saat, Kerem Bursin ve Kıvanç Tatlıtuğ gibi Türk ünlülerin yanı sıra Angelina Jolie, Brad Pitt, Rihanna, Messi ve Marilyn Monroe'nun figürleri de bulunuyor. Vatandaşlar heykelleri görmek için müzeye akın ediyor.

SARILIP ÖPECEKTİM!
Kıvanç Tatlıtuğ beni görünce eridi, bitti.
Angelina, İstanbul'da muma döndü!
Atam'ım önünde 'Çok yalnızım be atam' diye ağlamak istedim.
Brad Pitt ile çok yakınlaştık!
Beren, normalden daha güzel yapılmış sanki!
Kerem Bursin'i görünce sarılıp öpecektim valla.
Bir gün ünlü olacam, heykelimi dikecekler.

SHREK'LE SARMAŞ DOLAŞ
Balmumu heykel müzesine ünlü isimler de akın etti. Manken Özge Ulusoy, animasyon karakteri Shrek'e sarılarak objektiflere gülümsedi. Ulusoy, sosyal medyada paylaştığı fotoğrafının altında da "Hacı Sabancı görmesin" notunu yazmayı ihmal etmedi.







Beyonce



Marilyn Monroe