Helal olsun usta

Selami Şahin 50. sanat yılını Harbiye Açıkhava’da kutladı. Konserin gelirini 15 Temmuz Şehitleri’nin ailelerine bağışlayan usta sanatçı gönülleri fethetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2016 Güncelleme 29 Temmuz 2016, 00:00
Helal olsun usta

İÇİNDEKİLER

Türk müziğinin usta isimlerinden Selami Şahin, '50. Sanat Yılı' kutlamaları kapsamında ikinci büyük konserini önceki akşam Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda verdi. Yaklaşık 4 bin kişiye muhteşem bir müzik ziyafeti sunan Şahin, sesiyle olduğu kadar örnek davranışıyla da büyük alkış aldı. Usta sanatçı, konserden elde edilen geliri 15 Temmuz'da FETÖ'cü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminde şehit düşenlerin ailelerine bağışladı.

ALTUĞ'LA DÜET YAPTI
Yaklaşık 3 saat süren gecede izleyiciler birçok sürpriz yaşadı. Konserin ilk sürprizi Selami Şahin'in sözü ve bestesi kendisine ait olan 'Sensiz Olmuyor' şarkısını söylediği sırada popçu Emre Altuğ'un da sahneye çıkması oldu. İkilinin düeti izleyenlerden büyük alkış aldı. Gecenin bir diğer sürprizi ise Selami Şahin'in bestesi kendisine ait olan 'Gözler Kalbin Aynasıdır' şarkısını okuduğu sırada gerçekleşti. Şarkının söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan, sahneye çıkarak şiiriyle geceye renk kattı. Müren 'i andı Selami Şahin'in sözü ve bestesi kendisine ait 'Gitme Sana Muhtacım' şarkısına hologram yansıtma yöntemi sayesinde Türk sanat müziğinin efsane ismi Zeki Müren ile düet yapması ise geceye damga vurdu. Sanatçı, gecenin sonunda kendisini yalnız bırakmayan hayranlarına teşekkür etti. '50. Sanat Yılı' konserlerine devam edecek olan Selami Şahin'in bir sonraki durağı 13 Ağustos'ta Bodrum Antik Tiyatro olacak.


Emre Altuğ, "Geliri şehit ailelerine bağışlanacak bir gecede bulunmak büyük gurur" dedi.


Konseri Selami Şahin eşi Didem Hanım ve kızı İrem ön sıradan izledi.

DOĞAN SAVAŞ