Türkiye tek yürek

Demokrasi nöbeti Tüm Türkiye’de devam ediyor. Yavuz Bingöl’den Ece Erken’e, Alişan’dan Cengiz Kurtoğlu’na kadar birçok ünlü önceki gün İzmir’de Konak Meydanı’ndaydı. Sanat camiasının sevilen isimleri, on binlerin önünde birlik çağrısı yaparak halka teşekkür etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Temmuz 2016 Güncelleme 24 Temmuz 2016, 00:00
Türkiye tek yürek

İÇİNDEKİLER

Tüm Türkiye'de 'Demokrasi Nöbeti' tutan vatandaşa sanat, spor ve magazin dünyasının ünlü isimlerinin desteği sürüyor. Önceki gün İzmir'in Konak Meydanı'nda buluşan on binlerce kişiyle Yavuz Bingöl, Cengiz Kurtoğlu, Nihat Doğan, Ece Erken, Alişan, Hande Yener, Bengü ve Berksan gibi isimler bir araya geldi. 'Demokrasi Nöbeti'nin 8. gününde tek tek sahneye çıkan ünlü isimler hem İzmirliler ile duygularını ve düşüncelerini paylaştı hem de memleket türküleri söyledi. Sahneye çıkan Ece Erken, bir anne olarak darbe girişiminin olduğu gecede yaşamını yitirenleri hatırlatıp, "Tüm şehit analarının başı sağ olsun, evlatlarımızın mekanı cennet olsun. Demokrasiye evet, darbeye hayır" dedi.



BAŞKOMUTANA ÖVGÜ YAĞDI
Ünlü şarkıcı Alişan ise FETÖ'cü terör örgütünün yaptığı darbe girişimini lanetleyerek darbecilerin en ağır cezayı almasını istedi. Alişan sözlerine şöyle devam etti: "Bunun cezası idamsa idam olsun. Yaptıkları kalleşliğe en güzel cevabı halk verdi. Hesaplayamadıkları şey halkın tepkisiydi. Yine hesaplayamadıkları şey var. O da Türkiye'nin çok güçlü bir lideri var. Ölümü göze almış bir başkomutanımız var. Cumhurbaşkanımız ve halk bu darbeyi bertaraf etti. Allah bir daha yaşatmasın." Demokrasi nöbeti mehter takımının sahneye çıkmasıyla devam ederken, sanatçıların İzmir'den sonra Antalya'ya geçeceği belirtildi.




CUMHURBAŞKANI DİĞER DEVLET BAŞKANLARI GİBİ KAÇMADI
İzmir'in Konak Meydanı'ndaki darbe girişimini protesto eden vatandaşlara destek veren isimlerden biri de Yavuz Bingöl'dü. '15 Temmuz Demokrasi Şehitleri' için 'Turnalara tutun da gel" türküsünü söyleyen Bingöl, parçanın ardından meydanı dolduranlara seslenerek şunları söyledi:

"GURUR DUYUYORUM"
"12 Eylül darbesinde işkenceler görmüş bir ozanın çocuğuyum. Bugün bu meydanda bulunmaktan gurur duyuyorum. Bunların yaptıklarını işgal kuvvetleri bile yapmaz." Hain darbe teşebbüsünün ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın krizi çok başarılı bir şekilde yönettiğini söyleyen Yavuz Bingöl "Böyle durumlarda bu tip canice yapılan darbelerde genellikle liderler kaçar. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız, kendi halkıyla beraber sokağa indi. Eminim ki bu darbecilerin yatacak toprakları olmayacak. Onları cehennem bile kabul etmeyecek. Allah onlar için özel bir yer hazırlayacak" diye konuştu. Kötü günleri çok yakında atlatacağımızdan şüphesi olmadığını söyleyen sevilen türkücü, "Ölene kadar da Erdoğan'ın arkasında olacağım" dedi. Yavuz Bingöl'ü meydanı dolduran halk da büyük bir coşkuyla alkışladı.

NİHAT DOĞAN: 'İDAM CEZASI İSTİYORUM'
Nihat Doğan, dünyada ilk defa bir darbeyi halkın durdurduğuna işaret etti. "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan emperyalizmin uyuttuğu ümmeti uyandırmıştır. Onun uyandırmasıyla Türk halkı öz kimliğine bürününce adeta Bedir'in aslanları gibi tarih yazmıştır" diyen Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öylesine kalleş bir örgütle karşı karşıyayız. Yunan'ın yapmadığını bu alçaklar yaptı. Darbeyi yapanların cezası idam olmazsa hakkım haram olsun."