Alkışlar millete

Kısıklı’daki demokrasi nöbetine önceki akşam da Hadise, Acun Ilıcalı, Murat Yıldırım ve Fettah Can katıldı. Bir bir sahneyeç ıkan yıldızlar, ‘Bugüne kadar hep sizler bizi alkışladınız ama bugün sıra bizde. Vatanına sahip çıkan sizleri, yürekten alkışlıyoruz’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2016 Güncelleme 23 Temmuz 2016, 00:00
Alkışlar millete

İÇİNDEKİLER

Kısıklı'daki demokrasi nöbeti, önceki akşam da ünlü isimlerin katılımıyla devam etti. Esra Erol ve Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu gibi sevilen isimlerden sonra bayrağı devralanlar Acun Ilıcalı, Hadise, Murat Yıldırım ve Fettah Can gibi yıldızlar oldu. Halkın sevgi seliyle karşılaşan yıldızlar, "Bugüne kadar hep sizler bizi alkışladınız. Şimdi sıra bizde. Bu vatana sahip çıktığınız için asıl bizler sizi alkışlıyoruz" dedi.

MARŞIMIZ OKUNDU
Hadise, Acun Ilıcalı, Murat Yıldırım ve Fettah Can, hain darbe girişiminin ardından vatanına ve milletine sahip çıkan vatandaşlara seslendi. Konuşmaların sonunda ise Hadise eline mikrofonu aldı ve binlerce kişiyle birlikte İstiklal Marşımız'ı okudu. Güzel sanatçının bu duygu dolu anlarda gözlerinin dolduğu görüldü. Hadise, Acun Ilıcalı, Murat Yıldırım ve Fettah Can'ın da aralarında olduğu isimler dün de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Sevilen yıldızların, bu hain saldırı sırasında ve ardından geçen zamanda sergilediği dik duruşuyla 79 milyonun desteğini arkasına alan ve vatandaşına sahip çıkan Cumhurbaşkanımız'a teşekkürlerini ilettikleri öğrenildi.

BİZ ÇOK GÜÇLÜ BİR TOPLUMUN EVLATLARIYIZ
Demokrasi nöbetine katılan Hadise, "Her şeyden önce sizler kendinize bir alkış tutun" diyerek kalabalığa seslendi. Yaşanan girişimde dik duruşu ile milletine örnek olan Cumhurbaşkanı'na seslenen ünlü sanatçı, "Sayın Cumhurbaşkanı'mıza çok teşekkür ediyorum, bizleri koruyup ve sevdiği için" dedi.

Hadise, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada aranızda olmaktan çok gurur duyuyorum. Kendisini vatanımız için feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Çok zor bir dönem geçiriyoruz ama biz çok güçlü bir toplumun evlatlarıyız. Bunu da atlatacağız eminim."

FETTAH CAN: HALKIMIZ SÖYLENECEK BİR ŞEY BIRAKMADI
"Çok şey söylenebilir ama halkımız söylenecek bir şey bırakmadı. Toprağınıza bayrağınıza, memleketinize, sahip çıktığınız için Allah razı olsun. Allah tekrarını yaşatmasın. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Onlar bu bayrak için hayatlarını feda etti."

MURAT YILDIRIM:
"Öncelikle Cumhurbaşkanımız'a ve bütün milletimize geçmiş olsun diliyorum. Bizim inancımızda her şerden bir hayır çıkar. Türkiye'nin kalbine giden damarlar tıkanmıştı bu vatan hainleri teröristler tarafından. Bu ameliyatın sonucunda Türkiye'nin damar yolları açıldı. Hiç kimse boynunu eğmesin. Şehitlere de burada Allah'tan rahmet diliyorum. Cuma gecesi Türkiye bu ameliyattan kurtuldu. Bir daha da böyle bir şeyi Allah kimseye yaşatmasın."

TÜLİN ŞAHİN:
"Birliğin beraberliğin simgesi Boğaziçi Köprüsü'ndeki demokrasi yürüyüşü oldu. Ortak tek bir idaremiz var; o da bu güzel, eşsiz vatan Türkiye."

BURCU KARA:
"Her şerde bir hayır olsa gerek. Hep istediğimiz manzara Boğaziçi Köprüsü'nde ortaya çıktı. Hepimizin eşit, hepimizin kardeş, hepimizin el ele olduğu Türkiye."

SERDAR ORTAÇ:
"80 darbesini hatırlıyorum. 10 yaşındaydım. Bakkallarda uzun kuyruklar olurdu. Rahmetli babam, beni o kuyruklara yollardı. Çaydanlıkta su ve oklavada simit satardım. Ve geçti gitti. Ama hiçbiri bugünkü gibi halkını taramadı, bombalamadı, katletmedi."

SONER SARIKABADAYI: Bizler bu vatana, güce, tarihimize yakışır bir şekilde sahip çıktıkça hiçbir hain ve düşman başarılı olamaz.
HANDE YENER: Türkiyem... Sen aşkların en güzelisin. Allah bir daha aynı acıları yaşatmasın. Birlik ve beraberliğimizin sonsuza dek sürmesi dileğiyle.
EBRU ŞALLI: Bayrağımız, gururumuz, vatanımız, hazinemiz. Bayrak inmez, vatan bölünmez.
İVANA Sert: Canım Türkiyem. Türk olduğum için gurur duyuyorum.

İYİMSER BAKIYOR
önceki gün havalimanında görüntülenen Ziynet Sali, şöyle dedi: "Halkımız demokrasiye sahip çıktı. Umarım bu sıkıntılı günleri bir an evvel atlatacağız. İlerleyen zamanlarda her şey düzelecek."

EBRU GÜNDEŞ:
"Vatan için, özgürlük için, demokrasi için el ele. Canım Türkiyem."