Hayali değil tarihi

Dün vizyona giren 'Ertuğrul 1890', tam not aldı. Türk-Japon dostluğunu gerçek hikayelerle anlatan film için 'Hayali Star Wars kahramanlarının yerine gerçek Türk kahramanlarını izleyin' yorumu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Aralık 2015 Güncelleme 26 Aralık 2015, 01:47
Hayali değil tarihi

İÇİNDEKİLER

Türkiye ile Japonya arasındaki dostluğu gerçek hikayelerden yola çıkarak anlatan 'Ertuğrul 1890' filmi, dün vizyona girdi. 1890'da Japon sularında batan Osmanlı fırkateyni Ertuğrul'un hazin hikayesi ve 1985'te Tahran'da mahsur kalan 215 Japon vatandaşının Turgut Özal'ın talimatıyla THY tarafından kurtarılmasını anlatan film, şimdiden büyük yankı uyandırdı. Dev bütçesiyle seyirciye görsel bir şölen sunan 'Ertuğrul 1890', geçtiğimiz hafta vizyona giren 'Star Wars' filminin de havasını söndürdü. 'Ertuğrul 1890'ı ilk gününde izleyenler şöyle yorumlar yaptı:

İZLEYENLER HAYRAN KALDI
"Herkese tamamen hayali olan Yıldız Savaşları'nı değil gerçek tarihimizi anlatan Ertuğrul 1890'a gitmesini tavsiye ediyorum", "Hayali kahramanları anlatan Star Wars'ın reklamını yapmaya artık bırakın da asıl Ertuğrul 1890'ı izleyip tarihimizdeki gerçek kahramanları tanıyın.



Filmin galasına Kenan Ece ve Alican Yücesoy'un yanı sıra Japon oyuncular ile yönetmeni de katıldı.