5 yıldızlı festival

Turkuvaz Medya Grubu'nun ana medya sponsorluğunu üstlendiği 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin startı olay yarattı. Dün de büyük coşkuyla devam eden festival, dünya sinema sektörünün gözünü Antalya'ya çevirdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Aralık 2015 Güncelleme 01 Aralık 2015, 01:18
5 yıldızlı festival

İÇİNDEKİLER

BU yıl 52.'si düzenlenen ve Turkuvaz Medya Grubu'nun ana medya sponsoru olduğu Uluslararası Antalya Film Festivali, önceki akşam perdelerini muhteşem bir törenle açtı. Cam Piramit'teki törenin hafızalara kazınacak karesi, Türk Sineması'nın Sultanı Türkan Şoray ile Fransız sinemasının Diva'sı Catherine Deneuve'ün sahnede birlikte devleştikleri an oldu. Oscarlı karizmatik İngiliz aktör Jeremy Irons da gecenin kuşkusuz bir diğer yıldızıydı.



AYLAN'A İTHAF ETTİ
Gecede konukları Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel selamladı. Türel, "Terör ve savaşların kararttığı dünyanın ihtiyacı olan barış ve dostluğu getirecek olan, sanattır. Bu festival de bizim dostluk ve barış mesajımızdır. Antalya'yı, Akdeniz'in barış ve dostluk adası haline getiriyoruz" dedi. Geceye damgasını vuran bir diğer olay ise 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' alan Ayşen Gruda'nın ödülünü, Avrupa'ya giderken hayatını kaybeden Suriyeli mülteci Aylan Kürdi'ye ithaf etmesiydi. Gruda, sözleriyle büyük alkış aldı.



EFSANE HAYRANLIK YARATTI
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'ne dün ise Jeremy Irons, damga vurdu. Önceki akşam 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' takdim edilen Oscar ödüllü yıldız, dün sevenleriyle buluşup sinema üzerine sohbet etti.


Oscarlı aktörün katıldığı masterclass, adeta bir oyunculuk şovuna dönüştü. Irons'ın büyüsüne kapılanlar zamanın nasıl geçtiğini fark etmeyince etkinlik, planlanan zamanını aştı. Dünyaca ünlü yıldız, farkını ortaya koyup festivale katılan herkesi kendine bir kez daha hayran bıraktı.


Türkan Şoray'ın kızı Yağmur Ünal'la hayata geçirdiği 'Uzaklarda Arama' filmi, festivalin açılış filmi olarak gösterildi.