Pahalıya patladı!

Oyuncu Begüm Kütük ile karikatürist eşi Erdil Yaşaroğlu, düğün fotoğraflarını izinsiz kullanan şirkete dava açtı. Çift, 70 bin lira tazminat istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2015 Güncelleme 30 Kasım 2015, 00:00
Pahalıya patladı!

İÇİNDEKİLER

Yaşaroğlu çifti, 5 yıl önce, Kuruçeşme Suada'da Cem Yılmaz ve Arzum Onan'ın nikah şahitliğinde, muhteşem bir düğünle evlendi. Basına yansıyan düğün fotoğrafları, iddiaya göre, davalı Ege Toplu İşyeri Yapı Kooperatifleri Birliği'ne ait Smyrna Alışveriş internet sitesinde izinsiz kullanıldı. Fotoğrafların ticari amaçlı kullanıldığını belirten Yaşaroğlu çifti ise 12 Aralık 2014 tarihinde davalıya noterden ihtarname çekerek, sitedeki fotoğrafların kaldırılmasını ve izinsiz kullanım için 70 bin lira ödenmesini istedi. Davalı kooperatifler birliği, çiftin ihtarnamesine yanıt vermedi.

SİTEDEN KALDIRILDI!
Ancak 25 Aralık 2014 tarihinde Smyrna AVM'nin internet sitesinden fotoğraflar kaldırıldı. Bunun üzerine, Yaşaroğlu çiftinin avukatı, fotoğrafların siteden kaldırılması ile davalının hukuka aykırı bir şekilde fotoğrafları kullandığını kabul ettiğini savundu. Dava dilekçesinde, "Müvekkillerime ait düğün fotoğraflarının davalı tarafından izinsiz şekilde kullanılması nedeniyle maddi ve manevi tazminat talep hakkı doğmuştur. Davalı izinsiz fotoğrafları, kendi ticari işletmesini tanıtmak amacıyla reklam aracı olarak kullanmıştır. 70 bin lira maddi manevi tazminatın davalıdan tahsilini istiyoruz" denildi.


Begüm Kütük, 5 yıl önce karikatürist Erdil Yaşaroğlu ile evlenmişti.

"KOOPERATİFİN İLGİSİ YOK"
Kooperatifler birliğinin avukatı ise müvekkilinin bu olayla bir ilgisi olmadığını belirterek davanın reddini istedi. Mahkeme dosyayı bilirkişiye gönderdi.

Ali OKTAY