Büyük heyecan

52. Uluslararası Antalya Film Festivali Uluslararası Yarışma Bölümü'nde yer alan 10 film belli oldu. Altın Portakal yarışında Hindistan'dan İsveç'e, Filistin'den Danimarka'ya uzanan yapımlar arasında 2 de Türk filmi var

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Kasım 2015 Güncelleme 11 Kasım 2015, 02:05
Büyük heyecan

İÇİNDEKİLER

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin Uluslararası Yarışma' programı belli oldu. Dünyanın en saygın festivallerinden ödül sahibi olan yapımların Türkiye prömiyerlerini yapacakları bölümde, Türkiye'yi de 'Rüzgarın Hatıraları' ve 'Kalandar Soğuğu' filmleri temsil edecek. Uluslararası basında haklarında sıklıkla yazılar çıkan ve sinemaseverler arasında heyecan yaratan filmler, Türkiye'de ilk defa Antalya'da seyirci ile buluşacak. Enklava, Girls Lost, Masaan ve The Idol gibi dünyaca ünlü filmler de yarışmada yer alacak.

BÜYÜK ÖDÜL 50 BİN EURO

Bu yıl ilk kez 50 bin euro ile de ödüllendirilecek 'En Iyi Film'in yanı sıra 'En Iyi Yönetmen', 'En Iyi Senaryo', 'En Iyi Müzik', 'En Iyi Kadın Oyuncu' ve 'En Iyi Erkek Oyuncu' kategorilerinde de ödül dağıtılacak. Yarışmanın kazananları 6 Aralık 2015 Pazar akşamı yapılacak törenle belli olacak.


Yönetmenliğini Özcan Alper'in yaptığı 'Rüzgarın Hatıraları' ve Mustafa Kara'nın yönettiği 'Kalandar Soğuğu' filminin dışında Sırbistan-Almanya yapımı Enklava gibi birçok film de festivalde yarışacak.