Gururlandık

Yılmaz Erdoğan, 'Son Umut'taki rolüyle Avustralya'nın Oscar'ı olarak gösterilen AACTA 'en iyi yardımcı erkek oyuncu' ödülünü aldı. Usta sanatçının başarısı, her kesimden insanı gururlandırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2015 Güncelleme 30 Ocak 2015, 00:00
Gururlandık

İÇİNDEKİLER

İmza attığı filmlerle bugüne kadar birçok ödülün sahibini olan Yılmaz Erdoğan, bu kez hepimizi gururlandırdı. Oscar ödüllü aktör Russell Crowe'un yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği 'Son Umut' filminde 'Binbaşı Hasan' karakterini canlandıran Erdoğan, uluslararası sinema sektörünün de dikkatini çekmeyi başardı. Yılmaz Erdoğan, önceki akşam Sdyney'de düzenlenen ve Avustralya'nın Oscar'ı olarak gösterilen 'Australian Academy of Cinema and Television Arts'ta (AACTA), 'en iyi yardımcı erkek oyuncu' ödülünü aldı.

'ALT ETTİ'
Yılmaz Erdoğan'la aynı ödüle aday olan isimler arasında 'Alacakaranlık' serisiyle tüm dünyada şöhret olan Robert Pattinson da vardı. Dünyaca ünlü yıldızın 'The Rover' filmiyle aday olduğu 'en iyi yardımcı erkek oyuncu' ödülünü Erdoğan'a kaptırması tüm dünya basınında geniş yer buldu. Avustralya basını da Erdoğan'ın bu başarısını "Türk oyuncu, Hollywood yıldızını alt etti" manşetleriyle duyurdu.

BLANCHETT İLE BULUŞTU
Sahneye alkışlar eşliğinde çıkan Yılmaz Erdoğan, Russell Crowe'a teşekkür ederken kırmızı halıdaki şıklığıyla da göz doldurdu. Erdoğan, tören sonrası ise dünyaca ünlü yıldız Cate Blanchett ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

TEBRiK YAĞMURU
Ömer Çelik (Kültür ve Turizm Bakanı) :
Sinemamız, uluslararası arenada önemli başarılar elde ediyor. Yılmaz Erdoğan Avustralya'nın Oscar'ı olarak bilinen AACTA'da 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülüne layık görüldü. Erdoğan'ı başarısından dolayı tebrik ediyorum. Türkiye'nin tanıtılmasına katkı sağlayan herkese bir kez daha teşekkür.

MURAT Boz: Avustralya Akademi Ödülleri En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü... Bu öyle böyle bir başarı değil. Darısı Oscar'a .. Tebrikler üstad.
DEMET Akbağ: Yılmaz Erdoğan'ın ödül haberine uyanmak. Tebrik, tebrik...
SONGÜL Öden: Yılmaz Erdoğan'ın uluslararası başarısı gururlandırdı. Zaten biz senin gururlandırma ihtimalini sevmiştik.
Russell Crowe: Bugün benim için büyük onur. Hem filmim, hem de Yılmaz Erdoğan 'en iyi' seçildi.