İlk teravih ilk sahur

Ramazan yarın başlıyor. İlk teravih namazı bu gece kılınacak. İlk sahura da bu gece kalkılacak. Ramazan 24 Haziran Cumartesi günü tutulacak son oruçla bitecek

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2017, 00:00 Güncelleme 26 Mayıs 2017, 01:15
İlk teravih ilk sahur

İÇİNDEKİLER

Ramazan ayı bu gece kılınacak ilk teravih namazı ve kalkılacak sahur ile başlayacak. Ay boyunca ortalama oruç süresi Türkiye'de 17 saat olarak belirlendi. En uzun günün yaşandığı 21 Haziran'da ise oruçlu olma süresi 17 saat 25 dakikaya ulaşacak. Bu tarihe kadar imsak vakitleri düşerken oruç açma saati ilerleyecek. İstanbul için ilk imsak vakti bu gece 03.36 olurken, 20.33'te ise ilk oruç açılacak. İlk teravih namazının kılınacağı yatsı namazı saati ise bu gece İstanbul için 22.17 ve Ankara için 21.55. Ramazan 24 Haziran Cumartesi günü tutulacak son oruçla bitecek. 25 Haziran Pazar günü de Ramazan Bayramı'nın ilk günü idrak edilecek.

SAHURA MUTLAKA KALKIN
Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Diyetisyen Cansu Darıcı sahurla ilgili dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde anlattı:
Sahur öğünü kesinlikle atlanmamalıdır. Çünkü ana öğünlerinizden biri olacak ve kahvaltı öğününüze denk gelecektir.
Sahurda sadece su içerek niyetlenmenin veya gece yatmadan önce yemek yemenin zararlı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü bu beslenme tarzı açlık süresini uzatmakta, bu da açlık kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesine ve buna bağlı olarak günün daha verimsiz geçmesine neden olmaktadır.

ASLIŞAH SARITAŞ