"Bereket Konvoyu" Arnavutluk'ta

Bayrampaşa Belediyesinin "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla düzenlediği "Bereket Konvoyu", başkenti Tiran'da iftar verdi

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 01 Temmuz 2015, 10:48
Bereket Konvoyu Arnavutluk’ta

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un Bayrampaşa Belediyesi tarafından "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla bu yıl 11. kez düzenlenen "Bereket Konvoyu" Arnavutluk'un başkenti Tiran'da iftar verdi.

Pedonale Caddesi'nde gerçekleştirilen iftar programına Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin ve binin üzerinde vatandaş katıldı.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner, burada yaptığı konuşmada, Tiran'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Bereket Konvoyu"nun Balkan halklarının kalplerini ve duygularını birleştirdiğini söyledi.

Türkiye'nin her zaman Arnavutluk'un yanında olacağını belirten Aydiner, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da iftar sofralarında kardeşçe oturmaya gayret göstereceklerini kaydetti.

Tiran Büyükelçisi Bayraktar da böyle anlamlı bir programa katılmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek Arnavutluk'u ve Arnavutları dost olarak gördüklerini belirtti.

İftar programı kapsamında Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu, sema gösterisi yapıldı.

"Bereket Konvoyu" yarın da Arnavutluk'un güneydoğusundaki Korça'da iftar verecek.

Sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle bu yıl 11. kez yola çıkan "Bereket Konvoyu", 9 ülkenin 22 şehrinde iftar programı düzenleyecek. 60 bin kilometre yol katetmesi beklenen konvoyda, 4 tır, 2 otobüs, 4 minibüs, bir jeneratör aracı ve bir canlı yayın aracı bulunuyor.