Uzeller'den yaban ellere

Uzel Makine'de 'yabancı' savaşı. Şirket sahiplerinden anne Türkan Uzel ile kızı Şafak Kibar, firmanın büyük payına sahip yabancı ortağa karşı iptal davası açtı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ağustos 2010 Güncelleme 04 Ağustos 2010, 00:00
Uzeller’den yaban ellere

İÇİNDEKİLER

Türkiye' nin traktör üretiminde büyük pay sahibi olan Uzel Makine A.Ş.'de sular durulmuyor. Uzel Makine'nin 2007-2008 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı, 21 Nisan 2010'da yapıldı. Toplantıya Uzel Makine'nin yüzde 64.3'üne sahip hissedarlardan yabancı firma SS Distribution PTE şirketinin yanı sıra büyük oğul Emil İbrahim Önder Uzel ile anne Türkan Uzel ve kızı Şafak Kibar katıldı.

OĞUL TEK YETKİLİ
Genel kurulda alınan kararlar sonucunda Uzel Makine'nin büyük çoğunluk hisselerinin Uzel Agri NV'ye devredilmesi ve her türlü sözleşme ve evrakın imzalanmasında Emil İbrahim Önder Uzel'in de tek başına yetkili olmasına karar verildi. Anne ve kızı, alınan tüm kararlara muhalefet ederek ret oyu kullandı. Böylece büyük oğul Uzel, Uzel Makine'de tek başına yetkili oldu.

HİÇBİR HAKKI YOK
Ancak iddiaya göre büyük oğul Uzel ile yabancı firma SS Distribution PTE firmasının bu toplantıya katılma hakkı yoktu. Çünkü Emil İbrahim Önder Uzel'in ortaklık paylarına mahkemece el konulmuştu. Şirketin hissedarlarından anne Türkan Uzel ile kızı Şafak Kibar, 2007 ve 2008 yıllarına ait üç ay önce yapılan Genel Kurul toplantısında alınan kararların iptali için yeni bir dava açtı. İki yıla ait genel kurulda yabancı firma SS Distribution firmasının şirket olmadığını öne süren anne-kızın dava dilekçesinde, "Davalı şirketin bazı yöneticileri hakkında dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma suçlamasıyla halen devam eden bir dava bulunmaktadır. Yabancı firmanın Uzel Makine'de hiçbir hakkı yoktur" denildi.