'Ben öldürdüm iz bırakmadım'

Başlıktaki sözler, 25 Ocak'ta Ankara Keçiören'deki evinde 20 bıçak darbesiyle öldürülmüş olarak bulunan 39 yaşındaki Sevgi Aslan'ın kız kardeşi Arife'nin ayrıldığı eşi Bayram H'ye ait…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mart 2010 Güncelleme 04 Mart 2010, 16:12
’Ben öldürdüm iz bırakmadım’

İÇİNDEKİLER

Bir izleyicimiz, Aslan Ailesi'nin programıma konuk olduğu 3'üncü gün yayına bağlanarak bahsetmişti bu isimden… O gün Sevgi Hanım'ın ağabeyi Ramazan Aslan "Temmuz ayında ülkeden ayrıldı. Fransa'ya gitti" derken telefondaki ses "Hayır ben onu Temmuz ayından sonra Çankırı'da gördüm" diye iddia etmişti. İsmi bizde saklı olan bu izleyicimiz, paraya düşkün olduğunu ve çalışmadığını söylediği Bayram H.'nin de araştırılması gerektiği inancındaydı. Dün sabah, vahşice öldürülen Sevgi Aslan'ın kayınpederi Mehmet Aslan, açıklamalarıyla dikkatleri tekrar bu eski damada çevirdi.

"SEVGİ'NİN BİLEZİKLERİNİ GETİR"

Mehmet Bey Pazar günü yaşadıklarını şöyle anlattı: "Sevgi'nin kız kardeşi Arife bize geldi. Mutfakta kardeşiyle konuşuyordu ben de kulak misafiri oldum, 'Ne konuşuyorsunuz?' diye sordum. Arife de 'Dün akşam eski eşim aradı 'Ablanı ben öldürdüm bakalım ne yapacaksınız? Hiçbir iz bırakmadan çıktım' dedi. Zaten Fransa'ya gitmek için bilet parası bulamadığında da beni çok dövmüş ve 'Git ablanın (Sevgi'nin) bileziklerini, Sevilay'ın da altın takımlarını al gel' demişti. Sonra da bana bıçak çekti, belki de cinayet bıçağıydı… Bu zamana kadar korktum, söyleyemedim. O gece beni dışarıya atmıştı" dedi. Ben de 'Git bu anlattıklarını polise söyle' dedim. Ama polise ifade verdi mi bilmiyorum."

CİNAYET TARİHİNDE FRANSA'DA MIYDI?


Mehmet Bey'in bu itiraflarının ardından bu durumu bugüne kadar saklamayı tercih eden Sevgi Aslan'ın erkek kardeşi Ramazan Aslan da devreye girdi ve "Eniştemiz, cinayet tarihinde Fransa'da olduğunu söylüyor ancak bir tanıdığımız kendisini 10 gün önce Ankara'da havaalanında görmüş. Telefonla yüzleştirmeye çalıştım ama inkar etti" açıklamasında bulundu.

'Cinayetle ilgim yok'

Bu iddialar üzerine yayına Arife Hanım'ın Fransa'da yaşayan eski eşi Bayram H. Bağlandı. "Sevgi Aslan'ı ben öldürdüm, ne yapacaksanız yapın' dediniz mi? sorumu 'Evet, bizzat dedim' şeklinde cevaplayan Bayram H. "Ben o sözü kızgınlıkla söyledim. Aslında öldürmedim. Türkiye'yi terk edeli 10 sene oldu, cinayetle hiçbir alakam yok. Dedikodulardan bıktığım için böyle söyledim. Türkiye'ye giriş çıkış tarihlerim ortada… Sürekli üzerime geliyorlardı. Ben de sinirimden eşime böyle bir şey söyledim. Ayrıca eşime 'Ablandan takıları al' dediğim doğru değil. Bu yüzden kendisini dövdüğüm de yalan…" diye kendini savundu. Bayram Bey "Sevgi Hanım'ın takıları, benim bir gecelik eğlence paramdır" deyince sinirlenen Mehmet Aslan "Onun Türkiye'deki çocuklarına konu komşu bakıyor, çocuklar aç…" diyerek Bayram H.'yi yalanladı.

'Eşim dövdü ama hak ettim'

Eski eşini savunan Arife Aslan, bu uğurda amcası Mehmet Bey'i yalanladı: "Eşim beni dövdü ama hak ettim. Fransa'daki kadınla konuşuyordu. Ben odadan çıkmayınca vurdu. Fransa'ya dönmek için bilet parası yoktu. Kavga ettik ama ablamın takılarıyla ilgisi yok. Bıçak konusu da olmadı" dedi. Bu açıklamalara sinirlenen Mehmet Aslan, "Arife, bana söyledin, neden yalanlıyorsun?' diye sordu. Ağabeyi Ramazan Aslan ise "Arife, eski eşi tekrar kendisine döner ümidiyle böyle konuşuyor. Eşini hala çok seviyor. Onu tamamen kaybetmekten korkuyor" sözleriyle devreye girdi.

'Teyzem yalan söylüyor'

Sevgi Aslan'ın oğlu Ramazan dedesini savundu: "Teyzem büyükbabamın iddia ettiği sözleri söyledi. Kendi kulaklarımla duydum" dedi. Evet bir tarafta 30 Temmuz'dan bu yana Fransa'da olduğunu söyleyen Bayram Bey, diğer tarafta cinayet tarihinde onun Türkiye'de gördüğünü iddia edenler… Bu sabah taraflar bir araya gelecek. 'Kim doğru söylüyor'un cevabını ise Ankara Emniyeti verecek.