Eşi benzeri yok

Lüks araç üreticisi Rolls-Royce, dünyanın en pahalı aracını görücüye çıkardı. Tamamen el işçiliği ile 4 yılda tamamlanan araç, 13 milyon dolara sahibini buldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Haziran 2017 Güncelleme 01 Haziran 2017, 00:00
Eşi benzeri yok

İÇİNDEKİLER

İngiliz lüks otomobil üreticisi Rolls-Royce, dünyanın en pahalı ve lüks otomobiline imza attı. Bir müşteri için özel olarak tasarlanan Sweptail adı verilen araç, 13 milyon dolarlık fiyatıyla dikkat çekti. 4 yıl önce yapımına başlanan tamamen el yapımı araç, 1920'lerin Rolls-Royce'larından esintiler taşıyor. 2 kişilik aracın üretiminde ayrıca klasik ve modern yatlardan da ilham alındı. Modern çağın en büyük aracı olan Sweptail, tam 5.6 metre uzunluğunda. Uçak motoru kullanılan aracın bazı özellikleri şöyle:

Üst kısım, otomobilin arkasına kadar devam eden tek parça camdan oluşuyor.
● Izgarasının alüminyum gövdesi cilalama işlemi sayesinde ayna parlaklığında.
Ön camın uç köşesinden tavan boyunca devam eden çizgi, aracın bagaj kısmında birleşerek uzunluğunu çarpıcı hale getiriyor.
● Eğimli arka kısım, yarış yatlarından esinlenilerek yaratıldı.
Macassar Ebony ahşabının Paldao ile süslendiği iç kısımda, klasik modern bir görsel yaşatılıyor.



LÜKSÜN LİDERİ
● Aracın kapılarına saklanmış durumda 2 adet el yapımı çanta bulunuyor. Çantalar bir tuşa basılarak çıkıyor. Aracın tanıtımında konuşan Rolls-Royce Dünya CEO'su Torsten Müller-Ötvös, "Sweptail ile Rolls-Royce, dünyaya öncülük eden mirasıyla özel araçlar yaratarak lüksün lideri olduğunu bir kez daha kanıtladı. Özel müşterilerimizin isteklerine ve ilgilerine dikkat çekerek tamamıyla özel başyapıtlar için yatırım yapıyoruz. Aynı zamanda eşsiz bir hizmet sunabilmek için kaynaklar araştırıyoruz" dedi.


Dünya harikası aracın iç kısmında Macassar Ebony ahşabı kullanıldı.