Alman Patates Salatası
6 adet iri patates
1 demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Sos için: 1 çay bardağı tatlı hardal
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Limon suyu (arzuya göre)
Sirke (arzuya göre)
PATATESLERİ soyup kuşbaşı doğradıktan sonra tuzu ilave edin. Az miktarda kaynar suda yumuşayana dek
haşlayın ve süzün. Sosu hazırlamak için, hardalı, zeytinyağını, sirke ve limon suyunu karıştırarak ılık haldeki
patateslerin üzerine dökerek iyice karıştırın. Patatesler soğuduğunda ince kıydığınız taze soğanı ve maydanozu
ekleyerek servis yapın.
1
Alman Patates Salatası
6 adet iri patates
1 demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Sos için: 1 çay bardağı tatlı hardal
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Limon suyu (arzuya göre)
Sirke (arzuya göre)
PATATESLERİ soyup kuşbaşı doğradıktan sonra tuzu ilave edin. Az miktarda kaynar suda yumuşayana dek
haşlayın ve süzün. Sosu hazırlamak için, hardalı, zeytinyağını, sirke ve limon suyunu karıştırarak ılık haldeki
patateslerin üzerine dökerek iyice karıştırın. Patatesler soğuduğunda ince kıydığınız taze soğanı ve maydanozu
ekleyerek servis yapın.
2
Viyana Usulü Tavuk Şnitzel
4 adet tavuk bonfile
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
6 adet yumurta
Karışık baharat
Tuz
l 1 su bardağı sıvıyağ
l Yarım limonun suyu
TAVUK bonfileleri streç film veya ince bir bir naylon arasında iyice dövün. Unu bir tabağa, galeta ununu
başka bir tabağa alın. Yumurtaları çatal yardımıyla çırparak onu da derin bir kaba alın. Ayrı tabaklara aldığınız
galeta unu ve yumurtaya yeteri kadar karışık baharat ve tuz ekleyin. İncelttiğiniz tavuk bonfileyi önce una
sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayarak tekrar streç film arasına alarak yeniden inceltin. İnceltme
sırasında malzemenin tavukla iyice özdeşleşmesini sağlayın. Kızdırılmış yağda bonfilelerin iki tarafını 2-3
dakika kızartın. Patates salatası ve ince kıydığınız maydanoza batırılmış yarım limon ile servis yapın
3
Böfstrogonof
700 gram bonfile et
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım litre süt
Tuz, karabiber
3 çorba kaşığı krema
SOĞANI yemeklik doğradıktan sonra tencereye alın ve tereyağı ile birlikte çok az soteleyin. 1 cm eninde
ve uzun uzun kestiğiniz bonfileleri önce hızlı ateşte, et suyunu saldıktan sonra kısık ateşte kendi suyu ile
pişirip soğanlara ilave edin. Bu arada beşamel sos için sıvıyağı kızdırıp unu ekleyerek kavurun. Un pembeleşince sütü ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Etler yumuşadığında sulu kıvamdaki beşamel
sosu ekleyin. Hafif ateşte 15 dakika daha pişirerek tuz ve karabiberi ekleyin. Ocaktan aldığınızda kremayı
üzerine ekleyerek karıştırın