Genç sinemacılardan '15 Temmuz Direniş' filmi

Sancaktepe Belediyesince başlatılan sinema eğitimi alan 140 öğrenci, 7 ayrı grup halinde Türkiye'nin 7 bölgesinde "15 Temmuz Direnişi" filmi çekecek.

Giriş Tarihi 14 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 14 Temmuz 2017, 11:43
Genç sinemacılardan ’15 Temmuz Direniş’ filmi

İÇİNDEKİLER

Sancaktepe Belediyesinin hayata geçirdiği "7 Bölge 1 Film" projesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimi ele alınıyor.Proje kapsamında 140 öğrenci, 7 grup halinde Türkiye'nin 7 bölgesinde profesyonel ekip eşliğinde, hain darbe girişimi sırasında yaşanan kahramanlık öykülerinden esinlenerek hazırlanan senaryolardan oluşan 7 kısa film çekilecek. Her filme Türkiye'nin ünlü yönetmenlerinden biri danışman olacak ve filmin kadrosunda ünlü bir oyuncu da rol alacak.

Her yıl farklı bir temanın filmleştirileceği projenin bu yılki teması, "15 Temmuz Direnişi" olarak belirlendi. Akademi öğrencileri, uzman bir senarist tarafından yazılan senaryolarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla 15 Temmuz'da sokaklara çıkan halkın direnişini beyaz perdeye taşıyacak. Ortalama 15 dakika uzunluğundaki filmlerde 15 Temmuz direniş ruhuna vurgu yapılacak. Projede ayrıca Türkiye'nin sahip olduğu kültürel ve coğrafi zenginlikler de aktarılarak, birliktelik ruhu sinema üzerinden vurgulanacak.

"PROJEYE HER YIL DEVAM EDECEĞİZ"
​Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Taksim'de bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında, sinemanın çok önemli bir sanat olmasının yanında çağın en etkili kitle iletişim araçlarından biri olduğunu söyledi.

Projeye her yıl devam edeceklerini anlatan Erdem, "Proje kapsamında Sinema Akademisi'nde gençlerimize sinema eğitimi vererek, onlara kendi yeteneklerini geliştirme noktasında önemli bir imkan sağladık. Ağustos ayının ortasında başlayacak ikinci aşamada ise deneyimli isimlerle sahada film çekecek olan gençlerimiz, bir yandan pratik yapma imkanı, diğer yandan da ülkemizin farklı bölgelerini yakından görme ve tanıma fırsatı bulacaklar." dedi.

Erdem, tema olarak "15 Temmuz Direnişi"ni seçtiklerini anımsatarak, "Geçen yıl yaşadığımız hain darbe girişiminde kahraman halkımızın Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara çıkarak, demokrasiye ve ülkemize sahip çıkışını gençlerimizin gözünden sinemaya aktarmış olacağız." diye konuştu.