Tamaro'nun yeni kitabı "Düşünen Bir Yürek" çıktı

Dünyaca ünlü İtalyan yazar Susanna Tamaro'nun "Düşünen Bir Yürek" isimli kitabı okuyucuyla buluştu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Temmuz 2016 Güncelleme 02 Temmuz 2016, 00:00
Tamaro’nun yeni kitabı Düşünen Bir Yürek çıktı

İÇİNDEKİLER

Can Yayınları'ndan yapılan açıklamaya göre, Eren Cendey tarafından çevirisi yapılan kitap, bugün raflardaki yerini aldı.

Yazar, yeni kitabında, çocukluk ve gençlik yıllarına dair kesitler sunarak, ötekilerden farklı olan ve yalnızlığı seven küçük bir çocuğun dünyayı anlamlandırma süreçlerini ele alıyor. Çocuğun hayata, varoluşa, yaşama, ölüme, inanca ve dine dair sorgulamalarının Tamaro'nun bugünkü düşünceleriyle harmanlandığı kitap, aynı zamanda içinde yaşadığımız çağla ve toplumla samimi bir hesaplaşma barındırıyor.

Düşünen Bir Yürek, Susanna Tamaro'nun gerçeği gizeme kurban etmeyen ama gerçekte gizemi bulan sağlam maneviyatını anlatıyor.

SUSANNA TAMARO
Susanna Tamaro, 1957'de İtalya'nın Trieste kentinde doğdu. 1976'da, 18 yaşındayken Friuli'de tanık olduğu deprem ve 25 yaşındayken geçirdiği ölümcül hastalık, Tamaro'da derin izler bıraktı.

Yazmaya 27 yaşında başlayan Tamaro'nun edebiyat dünyasında tanındığı ilk eseri, "Tek Ses İçin" adlı öykü kitabı olurken, ilk kez 1994'te yayımlanan "Yüreğinin Götürdüğü Yere Git" adlı romanı ise aylarca liste başı oldu. Birçok dile çevrilen kitap, Tamaro'yu büyük üne kavuşturdu ve 1995'te beyaz perdeye uyarlandı.

Tamaro, "Aklı Bir Karış Havada" ve "Anima Mundi" adlı romanları ve "Yanıtla Beni", "Rüzgar Ne Diyor" adlı öykü kitaplarının ardından, 2005'te "Her Sözcük Bir Tohumdur" adlı deneme kitabını yayımladı. 2006'da Yüreğinin Götürdüğü Yere Git'in devamı niteliğindeki "Yüreğimin Sesini Dinle", 2011'de de "Sonsuza Kadar" kitapları okuyucuyla buluştu.

Aynı yıl, "Var Olan Ada" isimli kitabı yayımlanan Tamaro, 2013'te ise "Her Melek Korkunçtur" ve "Via Crucis: Meditazioni e preghiere (Haçın Yolu: Çile Üzerine Düşünceler)", 2014'te "Kökler, Yollar ve Yitik Benler" kitaplarına imza attı.
Ünlü yazar, kedileri ve köpeğiyle Orvieto yakınlarında bulunan Porano'daki evinde yaşıyor.