'Merhamet ve Adalet' Cumhurbaşkanı'nın himayesinde

İstanbul Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen Merhamet ve Adalet Temalı Uluslararası kısa film yarışması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde yapılacak. Proje kapsamında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) örnek hayatından yola çıkılarak çekilen, Merhamet ve Adalet temalı kısa filmler yarışacak.

Giriş Tarihi 29 Ocak 2016, 00:00 Güncelleme 29 Ocak 2016, 11:55
’Merhamet ve Adalet’ Cumhurbaşkanı’nın himayesinde

İÇİNDEKİLER

Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen Merhamet ve Adalet Temalı Uluslararası kısa film yarışması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde yapılıyor.

Proje kapsamında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) örnek hayatından yola çıkılarak çekilen, Merhamet ve Adalet temalı kısa filmler yarışacak. Yarışmaya başvurular 8 Nisan 2016'ya kadar devam edecek.

Proje Sahibi olan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın projemizi himayelerine almaları, bizi son derece onurlandırdı ve çalışmalarımız için bize ayrı bir motivasyon kaynağı oldu" dedi.

Ahmet Poyraz proje hakkında şöyle konuştu:
"Büyük bir projeye imza atarak modern sanatın güçlü dili sinema ile Hz. Peygamber'i anlatacağız.
'Biz O'nu Çok Sevdik – Çekmeköy Belediyesi Uluslararası Kısa Film Yarışması' ismiyle hayata geçirdiğimiz projede Merhamet ve Adalet konusu izleyicilere aktarılacaktır. Bu proje ile Peygamber sevgisinin, adalet ve merhamet kavramlarının insanların gönlünde yer etmesi için mütevazi bir adım attığımıza inanıyoruz."

Profesyonel ya da amatör olarak sinemaya gönül veren, her dinden, her ülkeden kişilerin katılabileceği yarışmanın jürisinde Türkiye'den Osman Sınav, Hasan Ali Yıldırım, Faysal Soysal, Mehmet Özgür, İran'dan Yönetmen Mecid Mecidi, Bosna'dan Yönetmen Şahin Sisic, Filistin'den Yönetmen Rashid Masharawi yer alıyor. Yarışmanın ön seçici kurulu ise yapımcı Yazar Cihan Aktaş, Sinema Eleştirmeni Bünyamin Yılmaz, Senarist ve Yönetmen Elif Eda Karagöz'den oluşuyor.

Danışma kurulu ve ön seçici kurulun onayından geçtikten sonra jüri tarafından değerlendirilerek dereceye girmeye hak kazanan filmlere ödülleri Mayıs ayı içerisinde düzenlenecek törende verilecek. Yarışma sonunda birinci seçilen filme 30 Bin TL, İkinciye 20 Bin TL, üçüncüye 15 Bin TL, üçüncüden sonra dereceye giren 17 filmin her birine 2 bin TL mansiyon ödülü verilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin de desteklediği projenin danışma kurulunda; Çekmeköy Belediye Başkanı ve Projenin Sahibi Ahmet Poyraz, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, Yönetmen Nazif Tunç ve eğitimci Recep Kabakçı alıyor.

2013 yılı sonrasında yapılmış, merhamet ve adalet temasına işaret eden, dijital formatta kurmaca, animasyon, deneysel ve belgesel filmler yarışmaya dahil olabilecek. Filmler, jenerik dahil en fazla 15 dakika olacak. Başvurular wwww.merhametveadalet.com adlı web sitesinden online olarak alınacak ve yarışmacılar formu doldurduktan sonra filmlerini siteye yükleyerek yarışmaya katılabilecekler.