Yeşilçam'ın "Godzilla"sı vefat etti

Yeşilçam'ın ve Türk sinemasının "Godzilla" lakaplı set çalışanı ve oyuncusu Selahattin Geçgel hayatını kaybetti.

Giriş Tarihi 23 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 23 Eylül 2015, 18:58
Yeşilçam’ın Godzillası vefat etti

İÇİNDEKİLER

Geçgel'in cenazesi, İstanbul Feriköy Behram Çavuş Camisi'nde, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Metin Erksan'ın desteğiyle 1950'li yıllarda sinemaya adım atan Geçgel, 79 yaşındaydı. İlk kez "Yılanların Öcü" filmiyle kamera karşısına çıkan Geçgel, setteki çalışkanlığı nedeniyle Erksan tarafından Godzilla lakabıyla anılıyordu.

Selahattin Geçgel, Türk sinemasına ilk sis makinesini, fünyeyi, kendi imkanlarıyla yaptığı jimmy jip'i, panther'i ve steady cam'i getiren kişi olmasının yanı sıra 677 filmde görev aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk sinemasının "Godzilla" lakaplı set çalışanı ve oyuncusu Selahattin Geçgel'in vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan mesajında, Türkiye sinema sektörünün önemli simalarından birisi olan Geçgel'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirtti.

Selahattin Geçgel'in 1950'lerden itibaren yüzlerce film setinde görev yaptığının belirtildiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajında, şu ifadelere yer verildi:

"Merhum Geçgel, Yeşilçam'ın adeta hafızası konumundaydı. İşine tutkunluğu ve yeniliklere düşkünlüğü ile tanınan, Yeşilçam camiasının gönlünde müstesna bir yer edinen 'Godzilla' lakaplı Selahattin Geçgel, gelecekte de sevgi ve saygıyla yad edilecektir. Yeşilçam'ın kamera arkasındaki sessiz kahramanlarından biri olan Geçgel'e Allah'tan rahmet niyaz ediyor, yakınlarına, sevenlerine ve sinema sektörü çalışanlarına başsağlığı diliyorum."