Saldırı sonrası programlarda değişiklik

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısının ardından konserler ve eğlence programları iptal edildi.

Giriş Tarihi 20 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 20 Temmuz 2015, 17:02
Saldırı sonrası programlarda değişiklik

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısının ardından, İzmir'de düzenlenmesi planlanan konserler iptal edildi. Saldırı nedeniyle TRT de yayın akışında değişikliğe gitti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde çok sayıda vatandaşın ölümüne ve yaralanmasına yol açan patlamadan dolayı 21 Temmuz'da Karabağlar'da Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri'ndeki İlhan Güryalçın (Cem Karaca ve Yol arkadaşları), 22 Temmuz'da Aşık Veysel Sanat Günleri çerçevesindeki Kent Orkestrası ile Aliağa Şakran'da "Mahallemizde Şenlik Var", 23 Temmuz'da çim konserleri kapsamında Pentagram, 24 Temmuz'da Dikili'de "Mahallemizde Şenlik Var" ve 25 Temmuz'da İnciraltı Açık Hava Tiyatrosu'nda Marsis grubu konserlerinin ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.

Bu akşam ENKA Eşref Denizhan Açıkhava tiyatrosunda 21.15'te gerçekleştirilecek Tuluğ Tırpan & Demet Evgar konseri de saldırı nedeniyle ertelendi.

TRT YAYIN AKIŞINI DEĞİŞTİRDİ
TRT ise Suruç'taki hain saldırı nedeniyle flaş bir karar aldı. Twitter'dan 'başımız sağolsun' mesajını paylaşan TRT 1 bugünkü yayın akışını değiştirdi.
TRT'den yapılan açıklamada şöyle denildi;

"Uzun zamandır silahların sustuğu ve barışın hakim olduğu ülkemizde milli birlik ve beraberliğimize, iç huzurumuza yönelik yapılan bu büyük provokasyonu lanetliyoruz. Suruç'ta meydana gelen bu menfur saldırı sebebiyle TRT1 Yayın Akışı değiştirilmiştir. Kamuoyuna duyurulur"