Madrid'de Kudüs esintisi

Madrid, Casa Arabe'de açılan sergide, 2. Abdülhamid'in koleksiyonundan ve IRCICA arşivlerinden seçilen 40 civarında fotoğraf yer alıyor

Giriş Tarihi 05 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 05 Mayıs 2015, 11:44
Madrid’de Kudüs esintisi

İÇİNDEKİLER

İspanya'nın başkenti Madrid'de Arap ve Müslüman Dünyası Araştırmalar Enstitüsü Casa Arabe'de, "Hatıralarda Kudüs" başlıklı fotoğraf sergisi açıldı.

Kudüs'ün 100 yıl öncesine ait fotoğraflarının yer aldığı sergi, Türkiye ve Filistin'in ortak katkılarıyla açıldı. İstanbul'daki İslam, Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi'nin (IRCICA) de destek verdiği sergide, Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid'in koleksiyonundan ve IRCICA arşivlerinden seçilen 40 civarında Kudüs fotoğrafı yer alıyor.

Serginin açılışına Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon, Filistin'in Madrid Büyükelçisi Musa Ömer Odeh, IRCICA Genel Direktörü Halit Eren ve Casa Arabe Direktörü Eduardo Lopez Busquets katıldı. Yapılan konuşmalarda Osmanlı İmparatorluğu'nun himayesi altında olduğu dönemlerde Kudüs'ün tarihi, siyasi, kültürel, mimari ve dini özelliklerine, farklı din ve medeniyetler arasında birlikte yaşam ve toleransı teslim etmesine dikkat çekildi.

Sergi, 3 hafta boyunca ziyaret edilebilecek.