Eğer gerçekse dünya Tokat'ı konuşacak!

Tokat'ta iki ay önce bulunan ve ünlü ressam Van Gogh'a ait olduğu düşünülen tablo, şehri heyecanlandırmaya devam ediyor. Tablonun orjinal olduğu doğrulanırsa, dünya bunu konuşacak.

Giriş Tarihi 04 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 04 Mayıs 2015, 17:47
Eğer gerçekse dünya Tokat’ı konuşacak!

İÇİNDEKİLER

Tokat'ta polis tarafından ele geçirilen Hollandalı ünlü ressam Vincent Van Gogh'un kayıp olduğu sanılan tablosunu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ait müzenin deposunda özel bir dolap içerisinde korunuyor. Polisin operasyonu Mart ayında gerçekleşti ancak tablo iki aydır sır gibi saklanıyor. Bakanlıktan bilirkişi heyeti bekleniyor...

ÜST DÜZEY GÜVENLİKLE KORUNUYOR

Tokat'ta geçen Mart ayında, polis tarafından ele geçirilen Hollandalı ünlü ressam Vincent Van Gogh'un kayıp olduğu sanılan tablosu Sulusokak'ta bulunan müzede üst düzey güvenlikle korunuyor.

24 SAAT KAYITTA

Vincent Van Gogh'un kayıp olduğu sanılan 'yetim adam' adlı eserleri arasında yer alan 'Van Gogh ihtiyar bir sopayla' adlı eserden görüntü çekilmesine ve bulunduğu depoya girilmesine izin verilmiyor. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, müzeye teslim edilen tablo depo içerisinde yer alan özel bir dolap içerisinde korunuyor. Mühürlü dolap, 24 saat güvenlik kamerasıyla izleniyor.

"ORİJİNAL ÇIKSIN' DİYE DUA EDİYORUZ"
İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, Bakanlıktan gelecek olan bilirkişi heyetinin gelerek tabloyu inceleyeceğini söyledi. Tablonun güvenliğinin önemli olduğunu belirten Akyüz, "Biz de 7-24 üst düzey bir güvenlik var. Tablo emin ellerde, orijinal çıksın diye dua ediyoruz. Tokat'ın tanımı için önemli" dedi.



Tablonun gerçek olup olmadığı ile ilgili ise Akyüz, "Mona Lisa dahil tüm eserlerin orijinaline yakın kopyaları vardır. Ama hiç bir eser orijinali kadar kıymetli değildir. Yani birebir yapılmış bir tablo da olabilir ama Van Gogh'un yapmış olduğu tablo gibi görünüyor görüntü olarak" diye konuştu.

Söz konusu tablo üzerinde bugüne kadar yapılan çalışmalarda; 1882-1883 yılları arasında Vincent Van Gogh'un "Yetim Adamlar" (Hollanda'da Savaş Gazileri İçin Kullanılan Terimdir) serisinde üretilen 37 eserden biri olduğu, eserin uzun süredir kayıp olduğundan dolayı, Hollanda Van Gogh Müzesi'nde karakalem örneğinin bulunduğu, sanatçı Vincent Van Gogh'un eserlerinin 27-170 milyon dolar civarında satışa sunulduğu, vuruş tekniği olarak fırça darbeleri ile yapılmış özel bir eser olması nedeniyle taklit edilme ihtimalinin zor olduğu, eserin üzerinde bulunan Amerika New York Metropolitan Müzesi'ne ait mühründen dolayı Amerika New York Metropolitan Müzesi ve Hollanda Van Gogh Müzesi ile görüşme ve çalışmalarının devam etmekte olduğu bildirildi.