Onlarsız olmaz

Türk Sineması'nın 'en iyi 10'ları' önceki akşam yapılan müthiş bir geceyle sahiplerini buldu. Yeşilçam'ın ustaları ile yeni neslin buluştuğu gecenin sonu da muhteşemdi. Ara Güler, ödül alan isimlerin toplu fotoğrafını çekerek bu özel geceyi taçlandırdı..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2015 Güncelleme 25 Mart 2015, 00:00
Onlarsız olmaz

İÇİNDEKİLER

İmza attıkları filmlerle milyonların hayranlığını kazanan sanatçılar, önceki akşam müthiş bir gecede buluştu. Beyoğlu Belediyesi Başkanlığı ve TÜRSAK Vakfı işbirliğiyle önceki akşam CVK Park Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen törende, Türk Sineması'nın 100 yıllık geçmişi taçlandırıldı. Sinema dünyasının önemli isimlerinden oluşan bir jüri tarafından dağıtılan ödüllerde, sinemamızın "en iyi 10'ları" seçildi. '

EN İYİ FİLM'İ HALK SEÇTİ

Enbe Orkestrası'nın müzikleriyle renk bulan gecede; 'En İyi On Drama Filmi', 'En İyi On Komedi Filmi', 'En İyi On Yönetmeni', 'En İyi On Kadın Drama Oyuncusu', En iyi On Komedi Erkek Oyuncusu', 'En İyi On Görüntü Yönetmeni', 'En İyi On Senaryo', 'En İyi On Müzik', 'Seçici Kurul Özel Ödülleri' ve son olarak halk oylamasıyla seçilen 'En İyi Film' kategorilerinde ödüller dağıtıldı. 'Selvi Boylum Al Yazmalım' halkın gönlündeki film oldu.

'SALMAN'DAN SERT ÇIKIŞ '
En İyi On Drama Kadın Oyuncu' kategorisinde ödül alan Hülya Avşar, "Bu geceye bayram çocuğu gibi hazırlandım" dedi. 'En İyi On Komedi Erkek Oyuncu' ödülünü alan İlyas Salman ise "Selvi Boylum Al Yazmalım, bu ödülü hak etmedi. Gördüğüm en saçma filmdi. Cem Yılmaz ise saray soytarısı" sözleriyle törende soğuk rüzgarlar estirdi. 'En İyi On Komedi Kadın Oyuncu' ödülü alan Perran Kutman ise şu sözleriyle alkış aldı: "İki dizim yayından kaldırılarak onurum kırılmıştı. Bu ödülü alarak onurum geri verildi."

'En iyi komedi erkek oyuncu'
ödülünü diğer 9 meslektaşıyla paylaşan Cem Yılmaz'ın rol aldığı 3 film de 'en iyi 10 komedi filmi' arasında yer aldı. Ödül almaktan dolayı çok mutlu olan Yılmaz, esprileriyle salonu yine kahkahaya boğdu. Ata Demirer de 'en iyi 10 komedi erkek oyuncu' arasında yer almanın gururunu yaşadı.

Yeni
nesil oyuncular arasında Engin Günaydın'ın da aynı kategoride ödül aldığı gecede Şahan Gökbakar yoktu. Gökbakar, törenin yapıldığı saatlerde sosyal medya hesabından şöyle sitem etti: "Körler sağırlar, birbirini ağırlar. Sadece sahte dünyalarında nefes alabilenler, gerçek dünyada boğulurlar."

BERGÜZAR SAHNEDE
Gecenin en büyük sürprizlerinden biri Bergüzar Korel, Serenay Sarıkaya ve Zafer Algöz'ün sahne performansı oldu. Sesinin güzelliğiyle bilinen Korel, 'Fırat' türküsünü seslendirerek konuklara duygusal anlar yaşattı.

KÖŞE KAPMACA

Yılmaz Güney'e verilen 'en iyi yönetmen ve drama erkek oyuncu' ödüllerini alan isim eşi Fatoş Güney'di. Merhum sanatçının eski hayat arkadaşı Nebahat Çehre de 'en iyi drama kadın oyuncu ödülü'nü almak için gecedeydi. Dargın olan Çehre ile Güney, karşılaşmamak için büyük çaba sarf etti.

Perran Kutman ve Binnur Kaya gibi 10 isimle 'en iyi komedi kadın oyuncu ödülü'nü alan Ayşen Gruda, "Telif hakkımı istiyorum. Evimin borcunu ödeyemiyorum" diye serzenişte bulundu.




Ufuk ÖZCAN