Türk sanatçılar Bremen meclisini gezdi

Avrupa'nın çeşitli kentlerinden gelen şair, yazar, heykeltraş, ressam ve müzisyenlerden oluşan Türk sanatçılar Almanya'nın Bremen kentinde buluştu.

Giriş Tarihi 21 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 21 Şubat 2015, 16:35
Türk sanatçılar Bremen meclisini gezdi

İÇİNDEKİLER

Avrupa'da yaşayan Türk sanatçıları bir çatı altında toplamak, güç birliği yapmak ve Türk sanat ve edebiyatını Avrupa'ya tanıtmak amacıyla kurulan Avrupa Türkiyeli Yazar ve Sanatçılar Grubu'nun (ATYG) organizasyonuyla Bremen'e gelen Türk sanatçıları ilk olarak Bremen Eyalet Meclisi'ni gezdiler. Mecliste sanatçılarımıza Bremen Eyalet Milletvekili Ruken Aytaş eşlik etti. Türk sanatçıları mecliste Meclis Başkanı Christian Weber karşıladı. Sanatçılarımızla yakından ilgilenen Weber, Bremen meclisi ve tarihi hakkında da bilgi verdi. Meclis Başkanı Weber konuklarını oturumların yapıldığı meclis salonuna da götürdü. Burada da Türk konuklarıyla sohbet eden Weber, yaptığı açıklamada, Sanatçı dostlarımla burada olmaktan çok mutluyum dedi.

MECLİS BAŞKANINI ŞAŞIRTAN HEDİYE

Bremen'e gelen konuklar arasında yer alan heykel tras Yıldırım Denizli, Meclis Başkanı Weber'e kendi elleriyle tahtadan yapmış olduğu Bremen Mızıkacıları eserini hediye etti. Weber aldığı ve diğerlerinden farklı olan hediye karşısında hem şaşırdı, hem de sevindi.

KÜLTÜRLERARASI DİYALOĞ SAĞLIYORUZ

Bremen Dostluk Korosu şefi ve kurucusu Gani Cansever, ATYG üyelerini Bremen'de ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi. Kendisininde ATYG üyesi olduğunu anlatan Cansever, grubun çalışmaları hakkında kısa bilgi verdi. ATYG Sözcüsü Mevlüt Asar amaçlarının Türk sanatçılarını ve çalışmalarını Avrupa'ya tanıtmak olduğunu söyledi. Buluşma mekanlarının bu kez Bremen olduğunu anlatan Asar, Türkiyeliler deyince göçmenler, konserler ve camiler akla geliyor. Halbuki birde edebiyat var. Amacımız hem güç birliği yapmak, hemde kendimizi dışarıya tanıtmak. En iyi entegrasyon kültürler arası diyalogla olur. Biz böyle bir misyonda görüyoruz. Kültürler arasında köprü olmaya çalışıyoruz dedi.

25 kişiden oluşan grup Pazar günü Bremen Dostluk Korusu tarafından organize edilecek olan Bedreddin Konseri programına katılacak. Sanatçılarımız burada şiirler okuyup romanlar okuyacak. Ozanlar ise türküler söyleyecek. Konser saat 15.00'de Bremen Kültür Merkez Lagerhaus Salonunda verilecek.